Papirindpakning til pallerne

Papirindpakning til pallerne

Emballagevirksomheden Mondi har sammen med en italiensk maskinproducent udviklet et alternativ til strækfolie af plast. Det papirbaserede Advantage StretchWrap er strækbare, kan give fuld beskyttelse af varer under transport og spare virksomheder og miljø for en masse plastaffald

Den multinationale, britisk funderede Mondi Group, som producerer papir og emballage i over 30 lande , er, i følge virksomheden selv, den første på markedet med et papirprodukt til at rulle om paller. Mondi Group har ansøgt om patent på Advantage StretchWrap, der er fremstillet af en helt ny, genanvendelig letvægtspapirkvalitet til formålet. Italienske ACMI har udviklet maskinen til papir-wrappen, som kan erstatte strækfilm af flere lags plast, der hidtil har været det mest benyttede materiale til omvikling af paller til transport.

- Mondis erfaring med strækbart papir ligger i DNA'et i den nye løsning, fortæller Paulus Goess, som er salgsdirektør for Specialty Kraft Paper i Mondi, og uddyber:

- Mondi har produceret stærkt, strækbart papir til indpakning af springmadrasser i over 20 år. Den stadige udvikling af papirparametrene i styrke, strækevne og lav vægt har gjort det muligt for os at overveje nye anvendelsesmuligheder. Nu, efter to års forskning og udvikling, er vi stolte over at kunne lancere Advantage StretchWrap, vores innovative papirbaserede løsning til palleindpakning. Det er et godt eksempel på, hvordan vi gør emballage og papir bæredygtigt ved at bruge papir, hvor det er muligt, og plastik, når det er nyttigt.

-lipe

Læs mere om transportemballage

13/8 2021