ncnielsen
ncnielsen

 

Altanlogistik kræver effektive gaffeltruckProTruck har leveret 10 Hyster gastruck til MinAltan.

Altanlogistik kræver effektive gaffeltruck

ProTruck har leveret 10 nye Frederiksberggrønne gas-truck til altanvirksomheden, MinAltan. Maskinerne løser opgaver i forbindelse med montering af altaner over alt i Danmark

Af Hans Windeløv

De er over det hele. Altanerne. Både i nyt boligbyggeri og i den ældre boligmasse. Adgang til lys og luft via altanen er helt uomgængelige kvalitetsstempler for lejligheder i både små og store byer i Danmark såvel som andre lande. Men det handler om mere end lys og luft.

Altaner skaber stemning og øget trivsel, og giver nye muligheder for helhedsmæssig indretning. Det seneste årti er altanerne vokset frem på eksisterende boligblokke, samtidig med at det er de færreste nyopførte lejlighedskomplekser, som ikke er forsynet med lejlighedernes svar på parcelhusets udestue.

En af de virksomheder, som hjælper danskerne med at få etableret altaner i eksisterende byggeri, er MinAltan. Virksomheden holder til på Frederiksberg og har de seneste 12 år designet og monteret altanløsninger til et væld af projekter i hele landet.

Hurtig håndtering af altanemner

For nylig leverede ProTruck 10 nye Hyster gaffeltruck med en løftekapacitet på 2,5 ton til MinAltan. Gaffeltruck er nemlig et uundværligt redskab, når virksomheden er i gang med monteringen af altanerne ude på de mange projekter. Det fortæller direktør i MinAltan, Jonas Juul-Olsen.

- Ud over at være skarpe, når det handler om designet af altanerne, den stilistiske tilpasning af løsningerne til bygningerne og selve monteringen af dem, ja, så skal vi altså også have godt styr på logistikken ude på projekterne. Vi opererer jo ofte i byrymmet, hvor der kan være trangt med plads. Det betyder, at vi hurtigt skal have de leverede altanemner og meget af det andet udstyr, vi benytter og dagligt modtager, af vejen. Samtidig har vi et flow af emner og komponenter til og fra montagen. Her er gaffeltruck et vigtigt redskab, siger Jonas Juul-Olsen.

Når man monterer altanerne, sker det fra en stor platform, som bliver hævet og sænket langs boligblokkenes facader. Alle emner og komponenter skal altså placeres på platformen. Men den stopper to meter over grundplan. Det er blandt andet her gaffeltrucken kommer ind i billedet. Både når man læsser varer op på platformen og tilsvarende henter murbrokker og kører dem væk fra den.

En truck til hvert projekt

MinAltan er i gang på godt og vel 20 projekter af gangen. På hver opgave er der tilknyttet en gaffeltruck. Når lastbilerne kommer med de store og tunge emner til altanerne, såsom betondæk, stålrammer, gelændere, døre og vinduer og andre ting, benytter man gaffeltrucken.

- Emner, udstyr og komponenter er pakket på bilerne på paller, strøer eller ved hjælp af anden transportemballage. Det gør det nemt at komme til med gaffeltrucken og hurtigt tømme lastbilen og køre varerne direkte videre til de steder, hvor vi opbevarer dem. Det er ofte inde i gården hos den boligforening, hvor vi monterer altanerne. Det betyder, at man skal kunne køre igennem porten, uden at truckens mast støder mod.

- Maskinerne skal også kunne køre sikkert på ujævnt underlag med en vis frihøjde for gaflernes vedkommende. Det betyder, at varetransporten ned og op ad ramperne i indkørslerne og over forhøjninger i portene sker uden, at varer eller bygninger bliver beskadiget. Det skaber en sikker varetransport, fortæller Jonas Juul-Olsen.

Klar til mere samarbejde

I forbindelse med at flere af de 20 gaffeltruck, altanvirksomheden rådede over, efterhånden havde en del år på bagen, var tiden ved årsskiftet blevet moden til at kigge på nye maskiner.

- Det har altid været en lidt blandet flåde af forskellige maskiner fra forskellige leverandører. Nu var tiden kommet til at få en lidt mere strømlinet flåde med ens truck. Her har ProTruck løst opgaven rigtigt fint. Det er jo dem, som er eksperterne i udstyr til varehåndtering.

De ti frederiksberggrønne gaffeltruck håndterer materialer og altanemner ude på opgaverne, hvor MinAltan er i gang med at montere altaner.

- Og i den dialog, vi har haft om det materiel, vi skulle bruge, er de gået til opgaven med stor entusiasme. De har sat sig godt ind i, hvad det er for opgaver, maskinerne skal løse, og hvad det var, vi havde brug for. Derfor mener jeg også, at der er grundlag for, at ProTruck leverer endnu flere truck, når resten af vore maskiner står over for en udskiftning.

Fleksibel service

Jonas Juul-Olsen kommer også ind på, at man med én leverandør får et mere smidigt og fleksibelt flow af service på maskinerne, som er lejet.

- Vi er i det hele taget godt tilfredse med samarbejdet. Maskinerne klarer opgaverne til perfektion, og servicen er bare i orden.

Hos ProTruck er der også stor glæde over samarbejdet.

- Vi er superglade for at blive leverandør til MinAltan. Det er en virksomhed med luft under vingerne og vækstpotentiale, udtaler René Bertelsen, salgsdirektør hos ProTruck.

 

 

 

 

 

Læs mere om truck & intern transport

12/6 2020

Mest læste


Seneste nyheder

 • Combilift

  Combilift

  Customised material handling solutions
 • Hans Schourup

  Hans Schourup

  Lagerindretning - Inspiration og referencer
 • BLEVA

  BLEVA

  Markedes bedste udvalg af plastkasser til industrien
 • Dansk Niels Bo

  Dansk Niels Bo

  Transportvogne, plastkasser, affaldshåndtering og lagerudstyr.