NC Nielsen
Altanlogistik kræver effektive gaffeltruck
ProTruck har leveret 10 Hyster gastruck til MinAltan.

Altanlogistik kræver effektive gaffeltruck

ProTruck har leveret 10 nye Frederiksberggrønne gas-truck til altanvirksomheden, MinAltan. Maskinerne løser opgaver i forbindelse med montering af altaner over alt i Danmark

Af Hans Windeløv

De er over det hele. Altanerne. Både i nyt boligbyggeri og i den ældre boligmasse. Adgang til lys og luft via altanen er helt uomgængelige kvalitetsstempler for lejligheder i både små og store byer i Danmark såvel som andre lande. Men det handler om mere end lys og luft.

Altaner skaber stemning og øget trivsel, og giver nye muligheder for helhedsmæssig indretning. Det seneste årti er altanerne vokset frem på eksisterende boligblokke, samtidig med at det er de færreste nyopførte lejlighedskomplekser, som ikke er forsynet med lejlighedernes svar på parcelhusets udestue.

En af de virksomheder, som hjælper danskerne med at få etableret altaner i eksisterende byggeri, er MinAltan. Virksomheden holder til på Frederiksberg og har de seneste 12 år designet og monteret altanløsninger til et væld af projekter i hele landet.

Hurtig håndtering af altanemner

For nylig leverede ProTruck 10 nye Hyster gaffeltruck med en løftekapacitet på 2,5 ton til MinAltan. Gaffeltruck er nemlig et uundværligt redskab, når virksomheden er i gang med monteringen af altanerne ude på de mange projekter. Det fortæller direktør i MinAltan, Jonas Juul-Olsen.

- Ud over at være skarpe, når det handler om designet af altanerne, den stilistiske tilpasning af løsningerne til bygningerne og selve monteringen af dem, ja, så skal vi altså også have godt styr på logistikken ude på projekterne. Vi opererer jo ofte i byrymmet, hvor der kan være trangt med plads. Det betyder, at vi hurtigt skal have de leverede altanemner og meget af det andet udstyr, vi benytter og dagligt modtager, af vejen. Samtidig har vi et flow af emner og komponenter til og fra montagen. Her er gaffeltruck et vigtigt redskab, siger Jonas Juul-Olsen.

Når man monterer altanerne, sker det fra en stor platform, som bliver hævet og sænket langs boligblokkenes facader. Alle emner og komponenter skal altså placeres på platformen. Men den stopper to meter over grundplan. Det er blandt andet her gaffeltrucken kommer ind i billedet. Både når man læsser varer op på platformen og tilsvarende henter murbrokker og kører dem væk fra den.

En truck til hvert projekt

MinAltan er i gang på godt og vel 20 projekter af gangen. På hver opgave er der tilknyttet en gaffeltruck. Når lastbilerne kommer med de store og tunge emner til altanerne, såsom betondæk, stålrammer, gelændere, døre og vinduer og andre ting, benytter man gaffeltrucken.

- Emner, udstyr og komponenter er pakket på bilerne på paller, strøer eller ved hjælp af anden transportemballage. Det gør det nemt at komme til med gaffeltrucken og hurtigt tømme lastbilen og køre varerne direkte videre til de steder, hvor vi opbevarer dem. Det er ofte inde i gården hos den boligforening, hvor vi monterer altanerne. Det betyder, at man skal kunne køre igennem porten, uden at truckens mast støder mod.

- Maskinerne skal også kunne køre sikkert på ujævnt underlag med en vis frihøjde for gaflernes vedkommende. Det betyder, at varetransporten ned og op ad ramperne i indkørslerne og over forhøjninger i portene sker uden, at varer eller bygninger bliver beskadiget. Det skaber en sikker varetransport, fortæller Jonas Juul-Olsen.

Klar til mere samarbejde

I forbindelse med at flere af de 20 gaffeltruck, altanvirksomheden rådede over, efterhånden havde en del år på bagen, var tiden ved årsskiftet blevet moden til at kigge på nye maskiner.

- Det har altid været en lidt blandet flåde af forskellige maskiner fra forskellige leverandører. Nu var tiden kommet til at få en lidt mere strømlinet flåde med ens truck. Her har ProTruck løst opgaven rigtigt fint. Det er jo dem, som er eksperterne i udstyr til varehåndtering.

De ti frederiksberggrønne gaffeltruck håndterer materialer og altanemner ude på opgaverne, hvor MinAltan er i gang med at montere altaner.

- Og i den dialog, vi har haft om det materiel, vi skulle bruge, er de gået til opgaven med stor entusiasme. De har sat sig godt ind i, hvad det er for opgaver, maskinerne skal løse, og hvad det var, vi havde brug for. Derfor mener jeg også, at der er grundlag for, at ProTruck leverer endnu flere truck, når resten af vore maskiner står over for en udskiftning.

Fleksibel service

Jonas Juul-Olsen kommer også ind på, at man med én leverandør får et mere smidigt og fleksibelt flow af service på maskinerne, som er lejet.

- Vi er i det hele taget godt tilfredse med samarbejdet. Maskinerne klarer opgaverne til perfektion, og servicen er bare i orden.

Hos ProTruck er der også stor glæde over samarbejdet.

- Vi er superglade for at blive leverandør til MinAltan. Det er en virksomhed med luft under vingerne og vækstpotentiale, udtaler René Bertelsen, salgsdirektør hos ProTruck.

 

 

 

 

 

12/6 2020
  • Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    truck ›Kim Ebbe Jakobsen fra Odense skal være med til yderligere at styrke den kommercielle profil hos markedets førende leverandør af AutoStore-robotlageranlæg i et marked med voksende efterspørgsel på lagerautomation og softwareløsninger
  • Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    truck ›Sikkerhed for medarbejderne er afgørende i et travlt lagermiljø, hvor der stilles krav om både hurtig, effektiv og præcis varetransport. Netop sikkerheden er i fokus hos Linde, der lige nu lancerer en række innovative palleløftere, stablere og dobbeltstablere med en særligt beskyttet platform og nye sikkerhedsfeatures
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren