NC Nielsen
Dobbelt levering til Rønn EntreprenørRønn Entreprenør i Lemvig har investeret i den nye -11 udgave af Komatsus PC88MR. Maskinen er blandt andet udstyret med den helt nye Stage V motor med partikelfilter.

Dobbelt levering til Rønn Entreprenør

Det vestjyske firma har investeret i Komatsus nye PC88MR-11 og den driftssikre Weycor AR480HS. Scantruck har leveret maskinerne

Der er ingen grund til at skifte væk fra et maskinmærke, når man er rigtig godt tilfreds med det. Sådan var den klare konklusion, da Jesper Pedersen, ejer af Rønn Entreprenør i Lemvig, havde behov for en opdatering af sin maskinpark.

Derfor blev hans eksisterende Komatsu PC88MR-8 skiftet ud med den helt nye model -11, og hans Weycor AR80 er ligeledes blevet afløst af en fabriksny Weycor AR480HS. Begge fra Scantruck A/S, der er importør og forhandler af begge mærker i Danmark.

- Jeg er nok bare en Komatsu mand. Der har aldrig været nogle problemer med de Komatsu maskiner, jeg har arbejdet med, og med Weycor ved man bare, at den altid kører. Så der var ikke så meget at overveje, siger Jesper Pedersen.

Masser af kræfter og mindre brændstofforbrug

Begge maskiner er allerede leveret, og begge er de denne dag aktive på et byggeprojekt på en gård nær Tim i Vestjylland. Rønn Entreprenør udfører alt i betonarbejde, og kunderne er hovedsageligt i landbruget. Her er der brug for alsidige maskiner, der kan yde på forskellige områder, og her falder begge nye maskiner perfekt ind.

- Gravemaskinen anvender vi til stort set alle opgaver. Den er så alsidig, at man kan bruge den til lidt af hvert. Den gamle -8 model, som indgik i handlen, har kørt rigtig fint, og der har heller ikke været problemer med service. Faktisk spurgte jeg slet ikke på andre mærker, før jeg valgte Komatsu igen, så det betyder jo, at jeg er godt tilfreds, siger Jesper Pedersen.

- Den har en mindre bagdel end den gamle model. Derfor skulle jeg lige vænne mig til, at maskinen har et lidt anderledes tyngdepunkt. Men det kom hurtigt. Den har også masser af kræfter til vores type opgaver. Det er slet ikke noget problem. Samtidig er den meget brændstoføkonomisk. Den bruger næsten ingen dieselolie i forhold til den gamle, så der er også kommet en besparelse, siger Jesper Pedersen.

Komatsu PC88MR-11 afløser den tidligere -10 model i markedet. Modelbetegnelsen MR står for Minimum Radius - dvs. begrænset udsving ved krøjning. Derudover har maskinen fået en helt ny Stage V motor med partikelfilter. Det har givet en væsentlig støjreduktion, forbedret brændstofeffektivitet og højere produktivitet.

Udsynet mod højre side, hvor gravearmen er monteret, er væsentligt forbedret på grund af en designændring, og det bedre udsyn giver også bedre sikkerhed.

Populær i flere brancher

Scantruck har importeret og forhandlet maskiner fra tyske Weycor siden 2006. Frem til 2016 stod der Atlas på maskinprogrammet, og trods navneændringen leverer maskinerne fortsat i samme høje kvalitet.

- Atlas var bare noget af det bedste, man kunne få. Nu hedder de Weycor, og de kører fortsat bare derudaf. Samtidig var Weycor modellen lidt billigere i pris end de andre mærker, og så var det helt afgørende, at jeg kunne få den leveret meget hurtigt, siger Jesper Pedersen.

Der skiftes dagligt mellem pallegafler og skovl på maskinen, og så bruger Rønn Entreprenør også Weycor AR480HS til at håndtere deres kompakte blandemaskine, når de udfører pudselag i staldene.

HS-betegnelsen i modelnavnet står for High Speed og angiver, at maskinen kan køre op til 40 km/t. Den kommer også i en model 480T med teleskoparm, eller en 480S med svingskammel så armen kan anvendes til siden af maskinen. Alle tre modeller er udstyret med en 4-cylindret Deutz motor, der yder 72,5 hk.

- Vi sælger Weycor læssemaskiner til kunder i både landbruget og entreprenør- og byggebranchen. I daglig tale kalder flere kunder dem fortsat for Atlas, og vi har mange Atlas kunder, som vender tilbage og køber Weycor. AR480HS er en utrolig stærk maskine, som giver høj kvalitet af arbejdet og med lave driftsomkostninger. Den kører upåklageligt og er en meget driftssikker maskine, forklarer Michael Bom Skytte, produktchef hos Scantruck.

AR480HS vejer 5.760 kg og med ekstraudstyr øges vægten op til 6.280 kg. For- og bagaksel kan bevæge sig +/- 12 grader uafhængigt af hinanden. Det er unikt, og det smitter selvfølgelig positivt af på førerkomforten.

-hawin 

23/9 2021
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren
  • Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    truck ›Efter nogle år med stigende efterspørgsel på gaffeltruck herhjemme og i Europa er ordrevolumen nu tilbage på det ’normale’ niveau. Det viser tal fra European Materials Handling Federation, FEM. Formand i IFAG, Troels Christensen kommenterer tallene
  • Bobcat Material Handling på nye hænder i Danmark

    Bobcat Material Handling på nye hænder i Danmark

    truck ›1. april 2024 overtager virksomheden Stenderup alt salg, service og reservedelssalg af Bobcat Material Handling i Danmark. I den forbindelse har man i Stenderup også besluttet at etablere en ny division under navnet Stenderup MH