NC Nielsen
IFOY AWARD 2023-finalisterne er nomineret

IFOY AWARD 2023-finalisterne er nomineret

25 produkter og løsninger fra 23 intralogistikudbydere fra i altså syv lande er nomineret til IFOY AWARD 2023. Herunder er Syv start-ups i finalen. Det er IFOY-testen i slutningen af marts, som sammen med juryen afgør hvem som bliver tildelt de eftertragtede priser til sommer

Af Hans Windeløv

IFOY-organisationen har for nyligt annonceret finalisterne som som skal dyste om de eftertragtede IFOY Award 2023. De 25 løsninger repræsenterer 23 leverandører af udstyr og teknologi til intern varehåndtering i logistikindustrien.

De 25 løsninger, der i den indledende testrunde blev udvalgt blandt 39 tilmeldte deltagere, deltager i slutningen af marts i en IFOY-audit i Dortmund.

Her bliver de testet af det oficielle IFOY-testværktøj og bliver vurderet af både eksperter og af juryens medlemmer.

- Det bliver en fantastiske seance ved eventen for test af IFOY-finalisterne. Med udvælgelsen, har juryen fundet det bedste af det bedste inden for intralogistik. Det viser hvor intralogistikkens er på vej hen på sin fortsatte rejse: klassisk lagerteknologi bliver stadig mere sofistikeret, hurtige handelsmuligheder, robotteknologi og kunstig intelligens er på vej ind i logistikken, og innovative detaljer gør lagerdriften mere effektiv, lettere og mere produktiv, understreger Anita Würmser, formand for IFOY-juryen.

Hun forventer nogle hårde drøftelser når juryen skal diskutere, hvem der bliver tildelt de syv vindertrofæer til sommer i Dortmund.

Fem lagertruck nomineret
Juryen sendte i alt fem manuelt betjente lagertruck til finalen, tre i højløfter-kategori og to i lavløft-kategorien.

Det tre første bliver udgjort af Aisle-Master OP fra den irske gaffeltruckspecialist Combilift,

Af SP 1500 fra den amerikanske leverandør Crown, og Stills videreudviklede vertikal ordreplukker, PXV.  

Still er også repræsenteret med EHX 16 i lavløfter-kategorien, hvor man også finder den amerikanske producent Raymond med sin 8910 End Rider Palletruck.

Fire nomineringer til AGV'er og AMR'er
IFOY-ansøgerfeltet er traditionelt meget bredt, stort og meget internationalt inden for AGV'er, og løsningerne kommer da heller ikke kun fra intralogistiksektoren. Denne gang nåede fire leverandører sig til finalen.

AGILOX ODM, eller omnidirectional dolly mover, er fra den østrigske leverandør AGILOX. AMR IL 1200 er fra Continental Automotive og F4-1000C er fra den kinesiske producent HIKROBOT.

Youibot Robotics, som også er fra Kina, deltager med Automatic Trolley AT100.

Tre Intralogistics Robots i finalen
De tre automatiserede lagersystemer i kategorien Intralogistics Robot udgør et stærkt deltagerfelt.

Det automatiserede, skalerbare og kompakte lagersystem fra Hamburg-baserede intralogistikvirksomhed Jungheinrich, PowerCube er den ene deltager.

Containerhåndteringsrobotsystemet, Airrob, er fra den kinesiske producent Libiao Robotics, mens Volume DIVE er fra leverandøren, Volume Lagersysteme.

Tre nomineringer til Intralogistics Software
Juryen nominerede i alt tre løsninger i kategorien Intralogistics Software. Den industrielle truck key performance Indikator, FFZ-KPI, er udviklet af Mobile Easykey.

Med køretøjssoftwaren, ARCOS, til AGV’er og AMR’er  deltager østrigske DS AUTOMOTION, mens Warehouse Execution System, fra IdentPro, fuldender kategorien med et digitalt system som effektiviserer produktiviteten.

Tre Specials of the Year i finalen
Tre produkter konkurrerer i kategorien Specials of the Year.

Light Tags fra NIMMSTA er en ny pick-by-light tilgang, der lover op til 80 procent mere effektivitet uden integrationsindsats.

Verdens første fuldt autonome K900 renserirobot fra den schweiziske leverandør Kemaro lover besparelser på 70 procent af rengøringsomkostningerne.

addedVIEW fork camera with barcode fra Jungheinrich er den tredje deltager i Specials of the Year.

Syv start-ups i finalen
I den sædvanligvis bredt funderede Start-up-skategori sendte juryen syv deltagere i finalen.

Den israelske teknologivirksomhed 1MRobotics får grønt lys med sit nano-fulfilment center af samme navn. Den unge tyske start-up ff Fördersysteme deltager med sit 3D-Conveyor and drive system.

AI-software for autonomous pick-and-place robotics sereact er sendt i konkurrencen af leverandøren sereact.

München-baserede startup Sentics går ind i den sidste IFOY-runde med den første optiske, AI-baserede realtid lokaliseringssystem ORTLS til industrielle applikationer.

ComputerMyoGraphie fra Predimo er et værktøj, der evaluerer arbejdspladser i form af ergonomi og proceseffektivitet. Software-as-a-service-løsningen Loady er fra Start-Up-virksomheden Chemovator (Loady).

Og så er der også en IFOY-nominering til det passive eksoskelet SoftExo Lift fra HUNIC.

IFOY Nominerede til Test Camp Intralogistics
De innovative løsninger fra IFOY-finalisterne vil være tilgængelige for selvtest af besøgende på Test Camp Intralogistics den 29. og 30. marts.

Den praktiske testbegivenhed for innovationer og nyudviklede løsninger gør det nemlig muligt for beslutningstagere fra industri, handel og servicesektoren at teste flere udvalgte innovationer på det 10.000 kvadratmeter store halareal.

Ud over IFOY finalisterne forventer man i alt over 50 innovationer og 1000 deltagere til dette års Test Camp.

IFOY AWARD er en af de store innovationspriser inden for intralogistik. Udvælgelsen af vinderne sker på baggrund af en omfattende gennemgang med nominering og testcyklusser.

Det udstyr og de løsninger, der er nomineret til finalen, gennemgår IFOY-testen og det videnskabelige innovation-tjek individuelt på Messe Dortmund.

Derudover vil jurymedlemmerne og det tilknyttede hold af rådgivere fra industrien også vurdere finalisterne.

 

IFOY Award 2023 finalisterne

  • AGILOX: AGILOX ODM
  • Combilift: Aisle-Master OP
  • Continental Automotive Technologies: AMR IL 1200
  • Krone: SP 1500
  • DS AUTOMOTION: ARCOS
  • HIKROBOT: F4-1000C
  • IdentPro: Warehouse Execution System
  • Jungheinrich: tilføjet VIEW gaffelkamera med stregkodescanning
  • Jungheinrich: PowerCube
  • Kemaro: renserirobot K900
  • Libiao Robotics: Airrob containerhåndteringsrobotsystem
  • Mobil Easykey: FFZ-KPI
  • NIMMSTA: Lysmærke
  • Raymond: Raymond 8910 End Rider palletruck
  • STADIG: STADIG PXV
  • STADIG: STADIG EXH 16
  • Volume Lagersysteme: Volume DIVE
  • Youibot Robotics: Automatisk Trolley AT100
  • 1MRobotics: 1MRobotics
  • Chemovator (Loady): Loady
  • ff Fördersysteme: 3D-transportør- og drivsystem
  • HUNIC: SoftExo Lift
  • Predimo: Beregnet MyoGraphie
  • Sentics: optisk realtidslokaliseringssystem (ORTLS)
  • sereact: AI-software sereact

 

 

8/2 2023
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren
  • Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    truck ›Efter nogle år med stigende efterspørgsel på gaffeltruck herhjemme og i Europa er ordrevolumen nu tilbage på det ’normale’ niveau. Det viser tal fra European Materials Handling Federation, FEM. Formand i IFAG, Troels Christensen kommenterer tallene
  • Bobcat Material Handling på nye hænder i Danmark

    Bobcat Material Handling på nye hænder i Danmark

    truck ›1. april 2024 overtager virksomheden Stenderup alt salg, service og reservedelssalg af Bobcat Material Handling i Danmark. I den forbindelse har man i Stenderup også besluttet at etablere en ny division under navnet Stenderup MH
  • Clark præsenterede den nye S-Series Electric på LogiMAT

    Clark præsenterede den nye S-Series Electric på LogiMAT

    truck ›Ligesom deres modstykker med forbrændingsmotor kendetegner Clark Europe den første generation af de elektriske gaffeltrucks som ’Smart, Strong and Safe’
  • Ny salgsansvarlig for Swisslog i Danmark

    Ny salgsansvarlig for Swisslog i Danmark

    truck ›Swisslog styrker sin tilstedeværelse på det danske marked med ansættelsen af Thorben Larsen som ansvarlig for Swisslogs salg i Danmark
  •  Pallehåndtering med hjælp fra kunstig intelligens

    Pallehåndtering med hjælp fra kunstig intelligens

    truck ›MiRs nye pallerobot, Pallet Jack kan med et AI-baseret system til at genkende paller og undgå forhindringer løse mange af de udfordringer, virksomheder står over for, når de forsøger at automatisere materialehåndtering i dynamiske og komplekse miljøer
  • TM Entreprenør: “De store maskiner holder hjulene i gang i min virksomhed”

    TM Entreprenør: “De store maskiner holder hjulene i gang i min virksomhed”

    truck ›Thomas Mejlkjær, indehaver af TM Entreprenør, er dybt afhængig af, at hans maskiner, heriblandt to Komatsu PC240LC-11 gravemaskiner, kører stabilt, så han kan udføre sine mange opgaver
  • NCN JX0 til hyppige plukkeopgaver uden paller

    NCN JX0 til hyppige plukkeopgaver uden paller

    truck ›Den nye plukketruck fra N.C. Nielsen er udviklet specifikt til de smalle reolgange og snævre passager, hvor der er brug for en alsidig, manøvredygtig og sikker maskine til opgaver på første og andet hyldeniveau. Trucken er en af mange kommende forårsnyheder fra leverandøren