NC Nielsen
Linde går til stålet hos DOT
Linde gaffeltruck er ”den tredje mand” på hver ophængningsplads hos DOT, hvor trucken bruges som et uundværligt redskab i håndteringen af de tonstunge emner.

Linde går til stålet hos DOT

Det kræver sin gaffeltruck at håndtere korrosionsbeskyttede stålemner. Derfor har DOT valgt at fortsætte sit mangeårige samarbejde med N.C. Nielsen, som netop har leveret 42 forskellige Linde-maskiner til DOT-koncernens fem danske fabrikker. Aftalen gælder både nye og renoverede brugte Linde-maskiner

Siden 1984 har DOT udviklet sig til en førende leverandør af overfladebehandling på det nordiske marked og udover fabrikker i Fasterholt, Vildbjerg, Stilling, Ferritslev og Køge ejer DOT-koncernen to svenske fabrikker. Ikke mindre end 515 DOT-medarbejdere trækker hver dag i arbejdstøjet for at kunne levere færdigbehandlede emner til danske, svenske og nordtyske industrikunder.

Hos DOT er logistik et nøgleord. Selvsagt i forhold til de mange transporter af emner til kunderne, men i høj grad også den interne transport på de enorme fabriksanlæg. En stor flåde af Linde-maskiner er sat på opgaven og DOT-truckflåden tæller således en bred vifte af hårdføre Linde el-truck med løftekapaciteter på mellem 1,6 og 10,0 ton.

- Vi har genforhandlet vores aftale med N.C. Nielsen, da vi gerne vil strømline den interne logistik endnu mere. Vi har samarbejdet i mange år og var blandt de første i Danmark, som valgte en Linde el-truck i den tunge ende af skalaen. Vi tænker i stordrift og har brug for robuste, pålidelige og sikre gaffeltruck, der kan tåle en stor slitage, udtaler fabrikschef Lars Amby fra DOT i Fasterholt.

DOT, der tidligere hed Dansk Overflade Teknik, har gentegnet en aftale med N.C. Nielsen, som har leveret 42 forskellige Linde-maskiner til DOT-koncernens danske fabrikker. Fabrikschef Lars Amby fra DOT i Fasterholt er svært tilfreds med resultatet og har nu fået sig en komplet og fremtidssikret Linde-truckflåde.

DOT-fabrikken i Fasterholt, som også rummer hovedsædet, kører stort set i døgndrift. Emnerne afhentes, indleveres i modtageafdelingen, korrosionsbehandles, kvalitetssikres og afleveres i de fleste tilfælde inden for 48 timer. Det hurtige behandlingsforløb kræver masser af planlægning, den rette bemanding og en opdateret truckflåde, der kan holde produktionsprocessen kørende:

- Vi skal have 100% oppetid for at være konkurrencedygtige. Vores gaffeltruck er meget vigtige arbejdsredskaber og fx er der dedikeret en Linde gaffeltruck som ”den tredje mand” på hver af ophængningspladserne i produktionen. Maskinerne bliver udsat for lidt af hvert, når emnerne skal efterbehandles og flyttes, men det klarer Linde i sikker stil, udtaler fabrikschef Lars Amby fra DOT.

Stålsat service

Apropos slitage har DOT valgt en serviceaftale med N.C. Nielsen med en fast servicemontør på fabrikkerne i Fasterholt og Vildbjerg – og med tilkaldevagt på de øvrige danske produktionsanlæg.

DOT råder over en række lastbiler, der dagen igennem bliver læsset med overfladebehandlede og korrosionsbeskyttede stålemner, der oftest kan leveres på 48 timer. En el-drevet Linde E50 modvægtstruck med lange gafler klarer snildt opgaven.

DOT opererer med en høj servicegrad over for deres kunder og derfor er service naturligvis også afgørende omkring den interne transport.

- Vi er rigtigt glade for N.C. Nielsens servicemontør, som er kommet her gennem mange år og nærmest blevet en del af medarbejderstaben. Han er virkelig løsningsorienteret og super god til at komme med forbedringsforslag og ideer til ny truckteknologi. Vi har fået Linde Connect software med, så vi kan indsamle og analysere relevante køredata og dedikere bestemte gaffeltruck til bestemte ophængningspladser, udtaler fabrikschef Lars Amby fra DOT.

Servicemontør Klaus Brun fra N.C. Nielsen er fast mand hos DOT i Fasterholt og Vildbjerg. Han har sikret at alle Linde-maskiner nu er sat i drift på alle positioner hos DOT, hvor nedetid er noget man slår op i fremmedordbogen.

Hos N.C. Nielsen glæder man sig over det fortsatte samarbejde og muligheden for at kunne bidrage til effektive de mange forskelligartede transportopgaver hos DOT:

- En truckflåde på 42 Linde enheder afspejler de varierede transportopgaver hos DOT. De mange tons på gaflerne giver en meget stor vægtbelastning på truckene og de skal hurtigt kunne omstilles til nye opgaver. Derfor er der eksempelvis Linde gaffeltruck med sideforskydning, forskellige gaffellængder og vendeaggregater til tromlehåndtering – alt sammen tilpasset præcist til de enkelte led i produktionsprocessen hos DOT, udtaler Max H. Nielsen fra N.C. Nielsen.

-hawin

 

 

 

 

 

 

 

 

21/8 2020
  • Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    Element Logic Danmark styrker ledelsen med salgsdirektør

    truck ›Kim Ebbe Jakobsen fra Odense skal være med til yderligere at styrke den kommercielle profil hos markedets førende leverandør af AutoStore-robotlageranlæg i et marked med voksende efterspørgsel på lagerautomation og softwareløsninger
  • Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    truck ›Sikkerhed for medarbejderne er afgørende i et travlt lagermiljø, hvor der stilles krav om både hurtig, effektiv og præcis varetransport. Netop sikkerheden er i fokus hos Linde, der lige nu lancerer en række innovative palleløftere, stablere og dobbeltstablere med en særligt beskyttet platform og nye sikkerhedsfeatures
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren