NC Nielsen
Linde P250 trækker fynske lystbåde

Linde P250 trækker fynske lystbåde

Lige nu summer det af liv i de danske lystbådehavne. I de fynske kystbyer Bogense og Kerteminde bidrager to Linde P250 el-trækkere fra N.C. Nielsen til den gode stemning

De to maskiner er i fuld sving med at transportere et stort antal både fra vinteropbevaring til havnebassinet sammen med forskelligt mobilt udstyr, så de mange velplejede lystbåde kan komme ned i deres rette element.

Linde P250 el-trækkeren er et nyt syn på de to fynske lystbådehavne, som hidtil har anvendt trækkende køretøjer af ældre dato og af forskellig art til intern bådtransport.

Det er nu ændret med ankomsten af de to kompakte allround Linde-trækkere, som begge er tiltænkt nye arbejdsopgaver på de respektive havnearealer, så maskinerne kan udnyttes hele året rundt.

Bomstærk i Bogense
Hos Bogense Havn og Marina flytter Linde P250 el-trækkeren både til og fra opbevaringspladsen, der kan rumme op til 500 enheder.

Trækkeren har fået udviklet et særligt hydrauliksystem hos N.C. Nielsen, så den kan drive en transportvogn, som flytter bådene hen til en travelift. Med støtte fra solide stropper hæves båden nu fra stativet og køres med traveliften ud til havnebassinet, hvor båden sænkes ned i vandet.

- Vi har fået udviklet en fleksibel løsning, der gør bådtransporten mere effektiv med nem til- og frakobling af vores transportvogn. Linde P250 el-trækkeren er brugervenlig, støjsvag og en gevinst for arbejdsmiljøet. Vi ser mange muligheder med maskinen, som vi også bruger, når vi skal reparere broer, tømme affaldsbeholdere og holde opsyn på marinaen, udtaler maritim leder Thomas Fløjborg-Lading fra Nordfyns Kommune.

Med en trækkraft på 25 tons klarer Linde P250 el-trækkeren alle de tunge transportopgaver i den nordfynske marina.

Maskinen er udviklet med ekstra træk foran, hydrauliksystem, bakkamera, bøjler på taget til redskaber, et kliksystem til hurtigskift og et kraftfuldt batteri med tilhørende lader.

To personer kan snildt sidde indenfor i kabinen, når der skal løses opgaver og runderes på de store havnearealer.

Linde i Kerteminde
Med omkring 700 pladser og 13.000 gæstedøgn hører Kerteminde Havn og Marina til en af de større danske lystbådehavne.

Havnen blev anlagt i 1970’erne og det stigende aktivitetsniveau afspejles i en snarlig havneudvidelse, der skal fremtidssikre marinaen med nye moler, bådebroer, bebyggelse og publikumsfaciliteter – og omkring hundrede nye bådpladser er planlagt.

- Vi har ladet os inspirere af vores kolleger i Bogense, som har peget på Linde P250 som en mulighed. Vi tog derfor kontakt til N.C. Nielsen, som beredvilligt stillede en maskine til rådighed i en testperiode.

- Testen blev hurtigt bestået, og nu er Linde el-trækkeren et naturligt element i vores interne transport af lystbåde og øvrige opgaver i marinaen, udtaler havnemester Søren Therkelsen fra Kerteminde Kommune.

Havnemester Søren Therkelsen fra Kerteminde Kommune glæder sig over samarbejdet med N.C. Nielsen og den nye Linde P250 el-trækker, der udover sikker bådtransport skal løse en lang række transportopgaver, ikke mindst i sammenhæng med en kommende havneudvidelse.

I Kerteminde opererer Linde P250 el-trækkeren i tæt samspil med en stationær drejekran, en mobil havnekran til de tungere løft og to hydrauliske bådløftevogne med kapacitet på henholdsvis 10 og 30 tons, som Linde-maskinen skubber og trækker med største akkuratesse.

Alle lystbåde skal placeres med stor nøjagtighed for at udnytte opbevaringspladsen og sikres en god afstand mellem bådstativerne.

Fokus på lystbådehavne
Hos N.C. Nielsen er der på baggrund af erfaringerne fra Bogense og Kerteminde kommet fokus på transportopgaverne i danske lystbådehavne.

Linde P250 el-trækkeren spiller her en hovedrolle med dens kompakte design, korte venderadius, trækkraft på 25 tons og specialtilpasninger.

- Der findes en stigende efterspørgsel efter fleksible og miljøvenlige transportløsninger i de danske lystbådehavne. Vi tilbyder en individuelt tilpasset løsning med udgangspunkt i en Linde P250 el-trækker, der løser en bred vifte af transportopgaver på marinaen. Den el-drevne maskine klarer alle disse opgaver og med en moderne batteriteknologi rummer den også et vigtigt miljøperspektiv, udtaler distriktschef Thomas Limbrecht fra N.C. Nielsen.

-hawin

16/6 2022
  • Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    truck ›Sikkerhed for medarbejderne er afgørende i et travlt lagermiljø, hvor der stilles krav om både hurtig, effektiv og præcis varetransport. Netop sikkerheden er i fokus hos Linde, der lige nu lancerer en række innovative palleløftere, stablere og dobbeltstablere med en særligt beskyttet platform og nye sikkerhedsfeatures
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren
  • Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    truck ›Efter nogle år med stigende efterspørgsel på gaffeltruck herhjemme og i Europa er ordrevolumen nu tilbage på det ’normale’ niveau. Det viser tal fra European Materials Handling Federation, FEM. Formand i IFAG, Troels Christensen kommenterer tallene