NC Nielsen
Skibskirurgi med fransk aftryk
Hvide Sande Shipyard, Steel & Service investerede først på året i en Manitou MT 835, maskinen har fuld ud levet op til forventningerne.

Skibskirurgi med fransk aftryk

En Manitou MT835 flytter tonstunge skibe hos Hvide Sande Shipyard, Steel & Service.

Der er for alvor gang i forretningen hos Hvide Sande Shipyard, Steel & Service, som i 1950 blev etableret til at servicere og reparere lokale fiskefartøjer. I dag består firmaet af 140 ansatte, der bygger, servicerer og leverer til kunder i flere segmenter. Blandt andet medarbejdertransportskibe til vindmøllebranchen.

Store og tonstunge skibe bliver trukket på land, og ind og ud af værkstedshaller for at blive færdigbygget, repareret eller monteret med nyt udstyr. Centralt for hele firmaets areal er fleksibilitet, orden og mobilitet, og her spiller deres nye Manitou teleskoplæsser MT835 en væsentlig rolle.

Hurtig levering

Teleskoplæsseren blev leveret i begyndelsen af året, hvor den afløste en "lillebror" i form af en Manitou MT732. Begge maskiner blev købt som brugte maskiner hos Scantruck. MT732 havde 500 timer på tælleren, da den ankom for fem år siden. Nu har den gået cirka 5000 timer og er skiftet ud med MT835, der også havde 500 timers erfaring med ved leveringen.

- Vi har kun haft gode erfaringer med Manitou, og så var det en væsentlig detalje, at de kunne levere 835'eren med kort varsel. Samtidig har den hurtigskift, og vi kunne få en kranarm med, som vi ofte har brug for, forklarer Aksel Bækby, beddingsformand i Hvide Sande Shipyard, Steel & Service.

Beddingen er det område, hvor skibene er under ombygning, og her er der stor aktivitet i det danske firma. Store skibe flyttes rundt, mens nyt udstyr og reservedele dagligt leveres og monteres.

Hver dag bliver MT835 udsat for tunge løft, når stål og færdige maskindele skal håndteres.

- Teleskoplæsseren kan løfte 3,5 tons, og den passer godt til vores behov. Vi har en mobilkran mv. til de virkelig tunge opgaver, men størrelsen af MT835 gør, at den kan komme til alle steder. Vi kunne godt have brugt en endnu større model, men der er ikke plads til den mellem tårnvogne og containere, forklarer Aksel Bækby.

Flytter skibe

En teleskoplæsser kan ikke flytte bjerge, men Manitou MT835 kan i høj grad flytte skibe. Trods en beskeden vægt på godt syv tons er den omdrejningspunktet i håndteringen af de tunge skibe. Når skibene skal på land, sejles de op på en tårnvogn, som via et skinnesystem i beddingen og i vandet trækkes på land.

- Det træk klarer Manitou MT835, selv om vægtbelastningen typisk er rigtig mange tons. Det foregår selvfølgelig ikke med høje hastigheder. Det er en langsom og sejtrækkende proces, hvor vores Manitou har fint med kræfter. Den har en 105 hk motor, men endnu vigtigere er, at den har firhjulstræk. Dermed kan den trække en stor byrde. Den arbejder effektivt, og vi har ikke behov for hastighed, siger Aksel Bækby.

Der er aktivitet på beddingsområdet og de tilstødende haller fra tidlig morgen til aften, og MT835 er et vigtigt aktiv til at få logistikken til at fungere.

Når skibene er på land, er MT835 fortsat vigtig for det videre arbejde.

- Vi anvender den også ved montage og demontering af ror, skruer, skrueaksler mv. på skibene. Dertil kommer oprydningsopgaver på beddingsområdet af paller og store mængder træemballage fra maskindele. Oveni har vi mange leveringer med materialer til nybygninger. Mange leveringer er for tunge til vores el-truck, men teleskoplæsseren klarer det. Vi har meget gavn af krabbestyring, hvor pladsen er begrænset, konstaterer Aksel Bækby.

Maskinen er involveret i mange processer på hele firmaets område og i mange timer hver dag.

- Den kører fra kl. 05.00 til kl. 17.00 alle hverdage og i mange weekender. Mange medarbejdere er certificeret til at køre med den, og den er eftertragtet, siger beddingsformanden.

Meget efterspurgt til udlejning

Det fortæller meget om maskinens alsidighed, at et skibsværft drager stor nytte af den solide maskine. I forhold til Manitou MT732 er MT835 et skridt op i forhold til både løftehøjde, løftekapacitet og rækkevidde.

Af med pallegaflerne og på med kranarmen. De tunge maskindele modtages typisk i tung træemballage, og den skal også håndteres efter delene er monteret.

- Det er en industrimaskine, som vi almindeligvis ser anvendt af håndværkere på byggepladser. Den er ikke godkendt til mandskabskurv, men den er meget populær til håndtering af gods på paller eller med skovl, siger Per Lindenborg, produktchef for Manitou hos Scantruck.

- Det er en god og solid maskine, som vi har solgt rigtig mange af til især udlejningsselskaber. Den er stærk med sit firhjulstræk, og selv om et skibsværft ikke er den type kunder, vi har flest af, så giver maskinen god mening til deres behov. Det er en meget alsidig maskine, som kan mere end man tror, siger Per Lindenborg.

 

 

1/8 2019
  • Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

    truck ›Sikkerhed for medarbejderne er afgørende i et travlt lagermiljø, hvor der stilles krav om både hurtig, effektiv og præcis varetransport. Netop sikkerheden er i fokus hos Linde, der lige nu lancerer en række innovative palleløftere, stablere og dobbeltstablere med en særligt beskyttet platform og nye sikkerhedsfeatures
  • Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    Sax- og bomlifte er afgørende på Normals kæmpelager

    truck ›Det er vigtigt at Normals lager i Hedensted fungerer optimalt i alle arbejdstimer. For at tingene hurtigt kan blive fikset har virksomheden derfor anskaffet en Manitou 170AETJ bomlift og to PB Platforms saxlifte
  • DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    DM i Skills baner vej for flere gaffeltruckmekanikere

    truck ›SPONSORERET INDHOLD: Der mangler mekanikere i gaffeltruckbranchen. Det vil GAFSAM lave om på. Ved DM i Skills 2024 sætter brancheforeningen af gaffeltruckforhandlere og -reparatører derfor fokus på arbejdet som gaffeltruckmekaniker, og på uddannelsen der skal sørge for, at  flere unge vælger vejen ind i gaffeltruckbranchen   
  • Technicon og Toyota indgår samarbejde   

    Technicon og Toyota indgår samarbejde  

    truck ›Ved at forene deres styrker i et tæt samarbejde vil Technicon og Toyota Material Handling Danmark tilbyde danske industrikunder endnu flere brugertilpassede og skalerbare løsninger inden for materialehåndtering
  • LogiMAT når nye højder

    LogiMAT når nye højder

    truck ›Den internationale messe for intralogistikløsninger og processtyring, LogiMAT 2024 er overstået og bød på fremgang på tværs af flere nøgletal
  • Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    Linde lancerer nyeste lagerteknologi

    truck ›Når Linde-nyhederne dukker op i begyndelsen af 2024 er der ifølge N.C. Nielsen tale om et væld af teknologiske landvindinger, der kan forfine intralogistikken og gøre livet lettere for medarbejdere, der bruger teknologien i hverdagen
  • To nye Manitou til P. Olesen   

    To nye Manitou til P. Olesen  

    truck ›Det familiedrevne nedbrydningsfirma P. Olesen og Sønner har netop investeret i to Manitou rotationsteleskoplæssere, hvoraf den ene kan køres direkte fra kurven. - Arbejdet er gjort lettere, fortæller direktøren
  • Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    Truckmarkedet er tilbage ved normalen

    truck ›Efter nogle år med stigende efterspørgsel på gaffeltruck herhjemme og i Europa er ordrevolumen nu tilbage på det ’normale’ niveau. Det viser tal fra European Materials Handling Federation, FEM. Formand i IFAG, Troels Christensen kommenterer tallene