Praktikpladsgaranti også til elever fra EUC Lillebælt

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en aftale om at øge antallet af praktikpladser til de unge markant i den såkaldte ’Treparts-aftale’

Aftalen har nu ført til, at en række uddannelser er kommet på en ’fordelsliste’, hvilket indebærer, at virksomhederne garanterer, at ni ud af 10 elever inden for disse områder får en praktikplads.

Fordelsuddannelserne er valgt ud fra forventningen om, at der er et særligt stort behov for arbejdskraft inden for disse områder og dermed gode muligheder for job bagefter.

På EUC Lillebælt er en række uddannelser med på fordelslisten.

- Det betyder, at eleverne på disse uddannelser er sikret praktikplads, ligesom der er gode muligheder for job efter uddannelsen, fortæller uddannelseschef Hugo B. Nielsen.

Blandt de uddannelser, der er med på listen på EUC Lillebælt, er Automatik- og procesuddannelsen, Industrioperatør- og Industriteknikeruddannelsen, uddannelserne til procesoperatør og smed, Træfagenes byggeuddannelser og ikke mindst Vejgodstransportuddannelserne.

- Det er en bred vifte af uddannelser, siger Hugo B. Nielsen og tilføjer, at der inden for disse uddannelser er ubesatte lærepladser og gode muligheder for videreuddannelse.

– og så skader det jo ikke, at lærlingelønnen er dobbelt op i forhold til SU, smiler han.

-hawin

 

 

Læs mere om uddannelse

18/1 2017