Bring lancerer labelfri fragt- og returløsning

Bring lancerer labelfri fragt- og returløsning

Brings nye labelfri fragt- og returløsning giver e-handlen adgang til en enklere, tidsbesparende og mere bæredygtig fragtløsning

Fremover er det ikke nødvendigt at printe en fragtlabel når man sender pakker med Bring. Med et enkelt klik bestilles en pakkekode, som blot skal skrives på pakken.

Det gør det fordelagtigt både for mindre webshops og når privatpersoner handler med hinanden. Men det er især på returdelen hvor den labelfri fragt- og returløsning skaber værdi for e-handlen, og sparer både små og store webshops for flere tons papir årligt.

- Bring arbejder vi tæt sammen med vores kunder og vi oplever ofte, hvordan især returdelen, giver anledning til frustrationer, da det både er omkostningsfuldt og tidskrævende at registrere, printe og sende modtageren en fragtlabel. Derfor er det glædeligt, at vi nu kan tilbyde en mere effektiv, økonomisk og miljørigtig fragt- og returløsning, siger Per Buus, Salgsdirektør for Bring i Danmark,

God returløsning vs. ansvarlig e-handel

- Når man forenkler det sidste led i kundens købsoplevelse, skaber man også et vigtigt sidstehåndsindtryk af sin webshop. Det er dog en balancegang mellem det at skabe en enkel løsning og samtidig ikke direkte opfordre til returnering eller hensynsløs shopping, siger Per Buus

Ifølge Brings undersøgelser* siger hver anden e-handlende, at en enkelt returløsning øger tilfredsheden. Det er derfor også med de bedste intentioner, at e-handlen i ca. 50 % af tilfældene medsender en returlabel, når de sender pakker i dag.

- Hvad sker der egentligt med de returlabels som ikke bliver brugt? Der er igen tvivl om, at fragt er en belastning for miljøet, men også noget vi, e-handlen og forbrugerne, kan være med til at nedbringe. Derfor er det vigtigt for os at skabe løsninger, der gør det muligt for både e-handlen og forbrugerne at træffe et bæredygtigt valg på nettet, udtaler Per Buus.

Inden for de sidste tre måneder har 20 % af de e-handlende* returneret en eller flere varer. Sendes en returlabel med i alle pakker, kan den nye labelfri fragt- og returløsning spare e-handlen for 80 % de returlabels som de printer i dag.

Samarbejde på tværs

Allerede i 2019 indgik Bring et samarbejde med Danmarks største markedsplads for børnefamilier, Reshopper, om at skabe en labelfri fragtløsning specifikt tilpasset Reshoppers brugerplatform.

- Det har været fantastisk at opleve, hvordan den labelfri fragtløsning er blevet taget imod af Reshoppers brugere, og især hvordan løsningen har forbedret hele købsoplevelsen. Samarbejdet har det givet os mulighed for at teste og optimere den labelfri fragtløsning, så vi nu kan tilbyde alle vores kunder en labelfri fragt- og returløsning , siger Per Buus.

- Den labelfri løsning har haft stor betydning for vores brugere, som er glade for at vi har gjort det nemmere at sende en pakke. Målet med vores fragt- og betalingsløsning har været at minimere bøvl og friktion for både sælgere og købere, så de ikke længere skal printe pakkelabels m.m.

- Derfor er vi også ekstremt glade, når vi modtager brugerfeedback, som bekræfter at vi har fjernet barrierer og gjort forsendelsesprocessen mere friktionsløs, fortæller Anders Dahl Pape som COO, medstifter og ansvarlig for implementeringen af labelfri hos Reshopper.

-hawin

 


Fakta om tjenesten

  • Gælder for pakker som sendes i og til Danmark
  • Op til 20 kg
  • Ved returnering bestiller afsender retur hos webshoppen
  • Pakkekoden bestilles via. API eller i selvbetjeningsløsningen Mybring
  • Koden sendes direkte til afsender
  • Pakken indleveres til en Bring pakkeshop
  • Afsender modtager elektronisk en kvittering når pakken indleveres til pakkeshoppen
  • Pakken kan spores på bring.dk/sporing

*Bring Research er løbende forbrugerundersøgelser blandt e-handlende i Norge, Sverige og Danmark. Undersøgelserne laves i samarbejde med IPSOS og omfatter ca. 1000 respondenter i hvert land.
Alle undersøgelser kan ses her

Læs mere om datafangst

2/10 2020