Descartes automatiserer Audionord International og HiFi Klubbens toldbehandling med GCT

Descartes automatiserer Audionord International og HiFi Klubbens toldbehandling med GCT

Audionord International, som er selskabet bag HiFi Klubben, har indgået aftale med Descartes om levering af toldsystemet GCT. Audionord forventer, at det nye toldsystem vil gøre det muligt at automatisere dele af arbejdsgangene, så selskabet kan spare ressourcer på de mest rutineprægede toldopgaver. Samtidig flytter selskabet systemet ud i skyen, så Audionord slipper for den løbende vedligeholdelse af servermiljø.

Audionord International har en eller to ugentlige leveringer af varer til HiFi Klubbens norske butikker og daglige afgange fra Nordjylland til norske webkunder. Det involverer hver gang både en eksport fra Danmark og en fortoldning af importen til Norge, og da Audionord International har valgt selv at håndtere toldbehandlingen, er det en fast opgave, der kræver tidsressourcer hver uge.
 
- Vi havde et behov for at opgradere vores toldbehandling til ny teknologi, der kan understøtte automatisering af processer. Vi undersøgte markedet for toldsystemer og endte med at vælge GCT, fordi GCT tilbyder den bedste mulighed for at automatisere arbejdsgange og samtidig manuelt at berige data i systemet. Den kombination er unik og giver os stor fleksibilitet”, fortæller Morten Nielsen, Transport og Project Manager.
 
Audionord fortolder selv vareimporten til de norske butikker, og den proces involverer eksport af data fra virksomhedens ERP-system til GCT samt oprettelse og forsendelse af dokumentpakker, der bliver sendt digitalt til transportøren, så chaufføren har alle relevante dokumenter lige ved hånden.
 
- Den arbejdsgang forventer vi at automatisere, så vi skal bruge markant mindre tid på det hver uge, fortæller Morten Nielsen.
 
Audionord har som en del af deres samlede toldløsning etableret et toldfrit lager ved hovedkvarteret i Nørager i Nordjylland. Herfra distribuerer Audionord til EU-landene Danmark, Sverige, Tyskland og Holland uden toldbehandling og til Norge med toldbehandling. Det reducerer Audionords samlede omkostninger til told.
 
Store gevinster at forvente med automatiske vareflyt

Han fremhæver også gevinsterne ved, at Audionord overgår fra et on premise system med egen server til det cloud-baserede GCT.

Martin Jeppsson, Product Manager hos Descartes i Norden.
- Cloud frigiver ressourcer hos os, fordi vi slipper for den løbende overvågning og vedligeholdelse af serverplatformen. Vi har sikkerhed for høj oppetid og opdateret software, så vi kan fokusere på vores kerneforretning, fortæller Morten Nielsen.
 
Endelig peger han på GCTs brugerflade som en medvirkende årsag til, at valget af toldsystem faldt på GCT.
 
Behovet for brugervenlige og online toldløsninger øges

For Descartes er Audionord et andet bevis på, hvordan behovet for skybaserede løsninger, som er let at håndtere, øges på markedet.
 
- Vi ser, hvordan flere og flere kunder, eksisterende og nye, kommer til os med lignende behov som Audionord. Antallet af leverancer er stort, de tilgængelige processer er komplicerede og tager meget tid og ressourcer. At være i stand til at præsentere en løsning, som kunderne let kan forstå, som kræver minimal vedligeholdelse og som også udfører mange af deres rutineopgaver, er selvfølgelig attraktivt. Det bliver spændende at arbedje sammen med Audionord og udvikle og optimere deres toldhåndtering, siger Martin Jeppsson, Product Manager hos Descartes i Norden.
 
Virksomheden forventer at implementere systemet i samarbejde med Descartes gå live i efteråret 2020.

-hawin
 

Læs mere om datafangst

7/9 2020