IoT skal gøre nordisk fragtselskab førende inden for intelligent godshåndtering

IoT skal gøre nordisk fragtselskab førende inden for intelligent godshåndtering

Finske Cargotec får nu adgang til Iinternet of Things-dækning i hele verden for at sikre bedre internationalt samarbejde og intelligent vedligeholdelse af godsudstyr gennem ny treårig aftale med Orange Business Services

Den finske godskoncern Cargotec har underskrevet en omfattende treårig aftale om verdensomspændende IoT-dækning med it- og teleselskabet Orange Business Services. IoT-løsningen skal hjælpe Cargotec med at blive førende globalt inden for intelligent lasthåndtering og sikre fremtidens transport af gods, hvor der hver dag fragtes millionvis af pakker lokalt og på tværs af landegrænser.

Cargotec har hovedkvarter i Finland og er leverandør af gods- og fragtløsninger inden for tre områder. Disse inkluderer software og services til havne, fragtterminaler og distributionscentre (Kalmar), løsninger til kunder inden for transport og levering på land (Hiab), samt løsninger og tjenester til søtransport og offshore godshåndtering (MacGregor).

Det er Cargotecs mål at blive førende inden for intelligent lasthåndtering på verdensplan, hvilket kræver konnektivitet og mulighed for at sende data frem og tilbage under alle faser af lastens rejse. Med IoT-løsningen fra Orange bliver der integreret intelligens direkte i Cargotecs fragtudstyr med mulighed for bedre at koordinere den daglige drift samt overvåge og vedligeholde materiel gennem data, så det kan repareres eller udskiftes, før der opstår problemer.

Den nye løsning består bl.a. af en dedikeret IoT-platform og SIM-kort, der giver forbindelse til 220 lande. Dette skal hjælpe Cargotec med at udvikle nye digitale, data-drevne services og indsigter for at forbedre effektiviteten internt og overfor deres kunder.  

- For at blive førende på verdensplan inden for intelligent godshåndtering, er det altafgørende for os at have en adgang til en pålidelig IoT-infrastruktur med global dækning og lokal support baseret på en attraktiv forretningsmodel, og det er derfor, at vi valgte at arbejde samme med Orange Business Services, siger Soili Mäkinen, CIO i Cargotec.

Hos Orange usiness Services har man også lagt mærke til at Cargotec arbejder hårdt på at øge deres forretning gennem et stærkt kundefokus og smarte IoT-tjenester, som er afgørende for deres forretningsudvikling.

- Vi er meget glade for at være blevet valgt som deres leverandør, så vi kan hjælpe med at indfri deres ambitioner om at forandre godshåndtering globalt, siger Fabrice de Windt, senior vicepræsident Europa i Orange Business Services.

-hawin

Læs mere om datafangst

19/1 2018