MARELEC og Scanvaegt Systems  i strategisk samarbejde

MARELEC og Scanvaegt Systems i strategisk samarbejde

Begge virksomheder er markedsledende leverandører af automationsløsninger til primært fødevareindustrien i hele verden. Med samarbejdet tilbydes kunderne et udvidet program af procesløsninger, der kan forbedre deres konkurrenceevne

Scanvaegt Systems A/S og MARELEC Food Technologies bvba har pr. 1. februar samarbejde om hardware- og softwareløsninger til fødevareindustrien. 

De to virksomheder har i en årrække haft et godt samarbejde om salg af vejeløsninger til marinesektoren i Danmark. Med det nye strategiske samarbejde får kunderne adgang til Scanvaegts og MARELECs kombinerede produktprogram herunder komplette løsninger.

Sammen med det omfattende servicenetværk, som Scanvaegt kan tilbyde over hele Europa, vil det nye samarbejde give gevinst for kunderne, lyder det fra de to partnere.

- Fremover får fødevareindustrien én leverandør med en samlet erfaring på mere end 100 år inden for komplette løsninger med hardware, industrisoftware og service. Kunden får således hele værdikæden fra samme leverandør til en konkurrencedygtig pris, hedder det i en pressemeddelelse.

Behov for automatisering og flere portionsstørrelser
Fødevareindustrien har et stadig stigende behov for automatisering – både aht. fødevaresikkerheden, miljøet og omkostninger. Trenden med flere single-familier og mindre madspild afstedkommer et behov for kød-, fjerkræ- og fiskeprodukter samt plantebaseret protein-produkter i flere varianter/portionsstørrelser, end vi kender dem i dag.

CEO, Jan Elgaard fra Scanvaegt Systems udtaler:

-Vi er glade for, at dette strategiske samarbejde er blevet en realitet, og vi ser frem til at kunne tilbyde markedet og vores mange kunder i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Finland og Østrig nye optimerede løsninger, som understøtter markedets ændrede behov, både hos vores direkte kunder og hos forbrugerne. Løsninger til Polen, Rumænien og Sydafrika, vil blive håndteret i et samarbejde mellem vores virksomheder og den lokale MARELEC-distributør. Som et resultat af aftalen imødeser vi ansættelse af flere medarbejdere allerede i 2020.

Ekstra dimension til produkterne
MARELEC har været på markedet siden 1983, og Director og medejer, Piet Rommelaere udtaler om det nye samarbejde:

-Vi ser en række ligheder imellem Marelec og Scanvaegt. De er sammenlignelige i størrelse og har den samme professionelle tilgang til kunderne. Scanvaegt kan åbne markedet for os i Skandinavien og har et kompetent og veludviklet service netværk i hele Europa, som kan tilføre vores produktsortiment en ekstra dimension. Vi kender dem dertil i forvejen fra samarbejdet omkring marinesektoren i Danmark. Et samarbejde, der har været godt. Jeg ser frem til at tilbyde den bedste service til markedet og er meget tilfreds med det nye formaliserede samarbejde.  

Piet Rommelaere

Om MARELEC
Food Technologies bvba MARELEC Food Technologies bvba er et familieejet belgisk selskab, der siden 1983 har designet, udviklet, fremstillet og solgt højteknologiske løsninger til optimering af fødevareindustrien. Virksomheden producerer portion cutters, graders, industriel vejning, marine- og flowvægte og tilbyder egenudviklet produktionsstyringssoftware. Virksomheden har 125 medarbejdere, hvoraf en tredjedel er aktive inden for forskning og udvikling. MARELEC Food Technologies opererer over hele verden og har distributører i 65 lande.

Om Scanvaegt Systems A/S
Scanvaegt Systems A/S udvikler, producerer, sælger og servicerer industrivægte og vejesystemer, portion cutters, sorteringssystemer, multiheadweighers, etiketteringsløsninger, checkweighers, metaldetektorer og x-ray udstyr samt tilhørende IT-systemer og sporingsløsninger. Virksomheden beskæftiger 220 medarbejdere og har hovedkontor i Aarhus, salgs- og servicenet i Danmark, datterselskaber i Norge, Sverige, Tyskland og Polen samt forhandlere i en række andre lande. Scanvaegt Systems A/S er ejet af danske Grundtvig Invest A/S.

-lipe

 

Læs mere om datafangst

4/2 2020