Modul fra igus forudser levetid på maskiner og udstyr

Modul fra igus forudser levetid på maskiner og udstyr

Med i.Cee:localboksen, har igus udviklet en ny base for sin smartplastics software. Modulet beregner den resterende levetid for energikæden, kablet, lineærføringen og glidelejet under driften. Det gør det muligt at få rettet fejl og planlægge vedligeholdelse i god tid

Såkaldte 'smart plastics sensorer' fra igus overvåger slitage, måler
træk- og trykkræfter og leverer information om en forestående
overbelastning.

Men hvordan modtager vedligeholdelsesadministratoren den
konkrete information om systemets tilstand? Det giver igus' nye løsning i.Cee:local et lige så nyt svar på.

Det intelligente modul samler data fra alle smart plastics systemer der er anvendt og forbereder dem for teknikeren. Modulet har to funktioner: det er basen for open source i.Cee software, hjernen i smart plastics. For den første installation skal software
parametreres og herved tilpasses optimalt til den specifikke applikation ved hjælp af levetidsalgoritmer fra igus.

-Forudsigelsen af levetid, som vi fastlægger på basis af millioner af testdata på vores interne 3.800 kvadratmeter laboratorium, sammenlignes og justeres under driften
med de faktiske værdier, så der kan fremsættes en realtids levetidsinformation for maskinen og systemet, forklarer Richard Habering, leder af forretningsenheden for smart plastics hos igus GmbH.

Med i.Cee:local kan vedligeholdelsen planlægges på forhånd, fejl kan detekteres i tide og nedetid for anlægget kan undgås. Omkostningerne til en tidlig eftermontering kan reduceres ved maksimal anvendelse af igus komponenter, og reservedele kan bestilles automatisk på et tidligt tidspunkt.

i.Cee:local er egnet til alle igus smart plastics produkter, fra glidelejer til kæder

Multikonnektivitet for nemt overblik
Den anden vigtige specifikation for i.Cee:local er dens multikonnektivitet. Muligheden for sømløs integration i dedikerede netværksmiljøer og implementering af diverse Industry 4.0 funktioner.

Data fra i.Cee:local modulet kan aflæses enten via systemdisplay, via cloud løsning eller på et IoT dashboard, som JSON/MQTT protokol, på intranet, via REST API interface eller direkte via SMS eller email.

-Uanset om online eller offline, afhængig af kundekrav, kan data aflæses hurtigt og nemt af vedligeholdelsespersonalet, takket være i.Cee:local modulet, fortæller Richard Habering.

-lipe

 

Læs mere om datafangst

27/9 2021