Mærkning af forsendelser, kolli og komponenter

Mærkning af forsendelser, kolli og komponenter

Zebras små nye, nærmest disruptive labelprintere ZD420 og ZD620 melder klar til indsats

Norris Print-Tech A/S er nu som Zebra Technologies’ Pre-mier Partner og de facto kompetencecenter i Danmark klar med Zebras nye serie af små labelprintere til mærkning af forsendelser, kolli, komponenter med videre.

Modellerne hedder ZD420 og ZD620 og udgør et væsentligt, for ikke at sige nærmest disruptivt indspark på markedet i kraft af deres alsidighed og performance.

Bredt modelprogram – kan indsættes på mange pladser

Zebras nye entry-level labelprintere findes i et stort antal varianter til anvendelse lige fra simple thermodirekt-prisskilte over fragtlabels til typeskilte og småkomponentmærkning.

Printkvaliteterne er enten 200 eller 300 dpi afhængig af kravene til printets detaljeringsgrad og f.eks. stregkoders og teksters læsbarhed i lille størrelse.

- Vi forventer helt klart, at de mest udbredte modeller vil blive Zebra ZD420d (thermodirekt) til f.eks. fragtlabels og kollilabels og Zebra ZD420t (printning med thermo transfer farvebånd) der giver et hold-bart print, der ikke forsvinder af sig selv, udtaler marketingchef Jørgen Barkholt fra Norris Print-Tech og fortsætter:

- ZD420t-printeren er således modellen til typeskilte og mange andre mærkningsopgaver, hvor printet ikke må forsvinde af sig selv, uanset om der er tale om printning på papir eller kunststof-materiale.

Trådløse udgaver

Når der ønskes opkobling til trådløst netværk (WLAN/WiFi) vil en ZD620 printer være den rette, da den i modsætning til ZD420-model-lerne fås med farvedisplay. Display i en printer er således en kæmpe betjeningsmæssig fordel, når printere skal tilgås og konfigureres i trådløse netværk.

En virkelig nytænkning på markedet for små printere er printernes gennemført modulære opbygning. Standard-bestykningen er den klassiske label-afrivningskant. Men dispenseringsfunktion for en-håndsetikettering eller Cutter (saks) kan frit eftermonteres. Hidtil har normen ellers været, at sådanne options kun fås fabriksmonterede.

Selv netværksopkobling (ethernet/LAN) kan eftermonteres i en ZD420 printer (standard i ZD620).

- Zebras nye ZD420 og ZD620 printere bliver således en virkelig fleksibel anskaffelse, hvor der så at sige er udpræget ”fortrydelsesret”, hvis man skulle have investeret lidt for skrabet til at begynde med, oplyser Jørgen Barkholt.

Præstationer der presser de større printere

ZD420 og ZT620 er udstyret med features og performance, der nu for alvor begynder at presse de større printermodeller på markedet.

De er født med justérbar labelsensor, hvilket gør printning på flerbanede eller ikke-rektangulære la-bels muligt i en helt anden grad end tidligere.

Printerne kan arbejde på labelhøjder ned til 6,4 mm, hvilket er ret stærkt gået for en lille bordprinter. Ud over godt med arbejdshukommelse har de nye printere hele 512 Mb Flash-hukommelse, så der er rigeligt med plads til lagring af fyldige fonte som for eksempel de asiatiske.

Thermo Transfer udgaverne accepterer nu ikke bare de velkendte små 74 m lange farvebånd, men også farvebånd i 300 meters længde, så besøgene på ”tankstationen” begrænses.

Opkoblingsmuligheder USB, LAN, Wireless LAN, RS-232 seriel, Bluetooth Low Energy, Bluetooth 4,1 – opkoblingsmulighe-derne er mange. ZD-printerne understøtter dertil Zebras Link-OS remote device management løs-ninger, der tillader effektiv centraliseret administration af større printerbestande.

ZD-printere frit kan indsættes på forgængermodellers pladser i kraft af Zebra ZPL/EPL protokollerne.

- Norris Print-Tech er jo kendt for at kunne assistere med printer-integration i alle mu-lige ikke-regulære situationer og miljøer, så vi glæder os til arbejdet med de nye ZD420 og ZD620 modeller, afslutter Jørgen Barkholt.

Zebra ZD420 og ZD620 afløser de særdeles udbredte Zebra GK420/GX420/GX430 printere, der dog for basismodellernes vedkommende fortsat sælges og leveres i stort omfang, men forventes ud-faset i løbet af 2019.

-hawin

Læs mere om datafangst

29/11 2018