Ny lås til CC containere

Ny lås til CC containere

Låsen (CC TAG5) til CC containeren har fået et helt nyt design. Den blev udviklet specielt til brug i CC containersystemet og til at passe til brug i gartneribranchen. Låsen kan læses hurtigere, nemmere og mere nøjagtigt med forskellige typer scannere. Med den nye lås vil Container Centralen opnå et mere retfærdigt CC system, hvor alle brugere i systemet bidrager og misbrug af systemet minimeres

CEO Roel de Jong fortæller om den nye låseløsning:

- Da vi startede med  RFID-låse i 2011, håbede vi på at kunne lukke CC systemet ved at scanne ved hver transaktion. Det har vist sig at være for ambitiøst, men vi kan se, at RFID har bragt ekstra fordele til CC systemet på tre måder. For det første opretter virksomheder, der scanner, værdifulde og pålidelige kontrolpunkter i systemet.

- For det andet har det faktum, at vi nu kan identificere de enkelte containere, givet os mulighed for nemmere at tilføje nye containere til systemet. Virksomheder, der vil tilslutte sig systemet, modtager låse fra CC, der er administrativt knyttet til dem. Hvis containeren skal på værksted på grund af dårlig kvalitet, sikrer systemets åbenhed rimelig fordeling af reparationsomkostninger. De nye låse, som vi sender ud nu, knyttes også til de modtagende virksomheder. 

- For det tredje muliggør RFID optimering af arbejdsprocesser. Du kan fx skabe en forbindelse mellem dine produkter og CC Containeren og gøre det til fundamentet for den interne logistik. For nogle virksomheder har dette vist sig at være værdifuldt. Så scanning tilføjer ekstra fordele til CC systemet, men jeg ønsker dog at understrege, at scanning ikke er obligatorisk."

Praktiske funktioner
Ligesom den røde lås er den nye lås udstyret med en RFID-chip og en datamatrix. RFID-chippen er bevidst ikke udstyret med nye funktioner som Bluetooth eller NFC. Roel de Jong:

- Der er mange muligheder for teknisk udstyr derude: Du kan fx have chips, der udsender et aktivt signal eller afgiver rapport om temperaturen i det område, de befinder sig i. Men også dette fører omkostninger med sig, og i samarbejde med kunderne kom vi frem til, at gartnerisektoren er bedst hjulpet med en chip, der er enkel, holdbar, rentabel og praktisk. Derfor har vi investeret i et robust design med førsteklasses aflæsning.

Hurtigere aflæsning
Den nye RFID-chip er blevet opgraderet for at sikre en hurtig, nem og sikker autenticitetskontrol. Gert Aagaard, Technical and ICT Director, forklarer:

- Med den gamle, røde lås blev chippens identifikationsnummer, der blev aflæst af scanneren, kontrolleret af en central database. Nu er scanneren udstyret med en krypteringsnøgle, der straks leverer kontrolresultatet, hvilket skaber meget hurtigere og sikrere scanninger. Vi opfordrer virksomheder, der er interesseret i at finde ud af, hvordan scanning kan hjælpe deres forretningsprocesser, til at kontakte os. Informationer til virksomheder, der allerede anvender scannere, findes på vores hjemmeside.

Helt nyt design
Den nye lås beskyttes af den intellektuelle ejendomsret på grund af dens unikke form og kombination af funktioner.

  • Den er let at genkende med det gennemsigtige hus, de lyse farver og RFID-antennen øverst. Hvis låsen fjernes fra containeren, brækker antennen, og låsen kan ikke læses mere.
  • De specielt udviklede plastikclips og materialets fleksibilitet gør det umuligt at påsætte en fjernet lås uden synlige skader.
  • Der skal bruges en mindre mængde materialer til fremstilling af den nye lås, og den vejer mindre end den nuværende lås. Den kan flyttes frit i krogen på containeren, så man så vidt som muligt undgår, at låsen går i stykker.

Denne kombination af funktioner er med til at forbedre kundernes processer og gøre svindel med låsen sværere, hvilket er en fordel for alle brugere af CC systemet.

-hawin

Læs mere om datafangst

7/11 2018