Ny, lynhurtig måleteknologi kobles direkte på PC-styring

Ny, lynhurtig måleteknologi kobles direkte på PC-styring

EtherCAT moduler fra Beckhoff Automation kan tage 50.000 højpræcisionsmålinger i sekundet af eksempelvis lyd, tryk, lys og vibrationer. De kan derfor bruges til alle industrier med behov for at forudsige vedligeholdelse af maskiner og anlæg

Beckhoff Automation har udviklet nye EtherCAT måletekniske moduler, som kan anvendes i alle industrier. Modulerne er
baseret på standardhardware og kan derfor integreres direkte i PC-baserede styringsløsninger.

Modulerne foretager 50.000 målinger per sekund, indsamler data af høj kvalitet og giver besparelser på op til 30 pct. per installation.

EtherCAT standardbaserede målingsmoduler gør det nemt for virksomheder at integrere den måletekniske del af en installation direkte med det PC-baserede kontrolsystem. I alt 11 moduler med forskellige grænseflader udfører højpræcisionsmålinger og imødekommer derved virksomheders behov for at kunne forudsige, hvornår anlæg og maskiner skal vedligeholdes.

-Der er stor efterspørgsel efter en standardiseret og dermed billigere tilgang til avancerede målinger. Vi har udviklet modulerne i samarbejde med en stor dansk virksomhed, og kompetencerne er således forankret i Danmark og Tyskland. Med 50.000 målinger i sekundet er virksomheder til enhver tid på forkant i forhold til vedligeholdelse, uanset om det handler om store anlæg og broer, vindmøllevinger eller maskiner, siger Michael Nielsen, adm. direktør, Beckhoff Automation.

Kostoptimering og reduceret forbrug
EtherCAT måletekniske moduler giver først og fremmest betydelige besparelser på op til 30 pct. Det er omkostningstungt at analysere komplicerede signaler – herunder lyd, lys, støj, vibrationer, spænding, tryk, vægt, urenheder, mv. med dedikeret hardware.

Med Beckhoff’s måletekniske moduler får virksomheder et interfaceprodukt, der kobles direkte til styrings-PC’en.

Målingsnøjagtigheden på 100 ppm ved 23°C, præcis synkronisering af
-Det giver markante besparelser at integrere den måletekniske del direkte med kontrolsystemet, ligesom det giver mulighed for hurtigere tolkning af signalerne. Udover at være på forkant med behovet for vedligeholdelse reducerer højpræcisionsmålinger forbruget af råmaterialer og energiforbruget i maskiner og anlæg. De måletekniske data kan desuden bearbejdes i skyen og kobles sammen med andre relevante datakilder, siger Michael Nielsen.

Måling og automation i ét system
Modulerne er metalindkapslede for at øge holdbarheden, afskærme dem og sikre hurtig afkøling. Samtidig giver den holdbare indkapsling øget fleksibilitet på grænsefladeniveauet, f.eks. til LEMO- eller BNC-stikforbindelser eller til den etablerede Push-In som en standardløsning, der hurtigt kan tilpasses.

Med de nye EtherCAT-målingsmoduler kan high-end måleenheder og traditionel automationsteknologi kombineres i et universelt system. Til dette formål tilbyder Beckhoff et omfattende I/O-system, som understøtter alle almindelige sensortyper, samt TwinCAT som en central softwareplatform til teknik og kontrol.

-lipe

Om Beckhoff Automation
Beckhoff Automation udvikler og implementerer åbne automationssystemer baseret på PC Control-teknologi. Produktudvalget omfatter industri-PC’er, I/O og Fieldbuskomponenter, driveteknologi og automationssoftware.

Produkterne kan benyttes som enkeltkomponenter eller integreres i komplette kundetilpassede kontrolsystemer inden for alle industrier. Beckhoff udvikler innovative løsninger og anvender ny teknologi for at understøtte filosofien om at levere universelle og åbne kontrol- og automationsløsninger til utallige applikationer over hele verden.

Læs mere om datafangst

12/2 2018