Ny sensorapp til farveinspektion og sortering

Ny sensorapp til farveinspektion og sortering

Color Inspection and Sorting er SICKS første løsning med valg mellem forskellige controllere. Sensorapp'en er en omkostningsbesparende løsning til in-line kvalitetskontrolopgaver, som er velegnet til fødevareindustrien, medicinalindustrien og emballeringsapplikationer

Med lanceringen af 'Color Inspection and Sorting' fortsætter SICK udrulning af sensorapps, der gør integration af maskinvision simpel og fleksibel.

Sensorapp'en er en skræddersyet, men alligevel fleksibel løsning baseret på SICKs ultrakompakte Pico- eller et midiCam 2D-kamera. Det er den første løsning, hvor man kan vælge mellem forskellige SICK-controllere, LED-belysning og triggersensorer som udgør en komplet løsning.

Appen kan bruges til at kontrollere om varer, samlinger eller pakker på et transportbånd kommer i den rigtige størrelse eller farve. Den kan tælle objekter med forskellige størrelse og farve, samt validere om farver eller farvegraderinger er korrekte.

-Sensorapp’en er den seneste færdige løsning i vores AppSpace koncept, som afspejler en tendens, hvor SICK leverer både hardware og software, til at løse typiske maskinvision opgaver, siger Carsten Bruhn, produktchef for datafangst, vision & målende scannere.

Synsfelt justeres med kameravinkler og belysning
Han uddyber:
-Målrettede apps løser veldefinerede visionopgaver, i dette tilfælde inspektion af farve og størrelse. Appens design indeholder præcist det du har brug for, og gør derfor opsætningen overskuelig, hurtig og simpel. Alligevel kan løsningen tilpasses til individuelt behov, og man kan udvide applikationen med ekstra sensorer og aktuatorer efter behov. Synsfeltet kan justeres ved at vælge fra en række kameraopløsninger og objektiver, mens lyspåvirkninger fra det omgivende miljø i produktioner kan håndteres og imødegås ved valg af den rigtige belysning.

-Den brugervenlige løsning inkluderer alt, hvad man har brug for til kameraopsætning, kombineret med trinvis instruktion i brugerfladen for en nem indlæring. I den grafiske brugergrænseflade kan objektfarven tilpasses ved hjælp af RGB farveskalaen. Objektstørrelser kan let defineres ved hjælp af minimum og maksimum pixelværdi.

'Jobbank' med app'ens forskellige opgaver
App’en gør det muligt at gemme forskellige inspektioner i en jobbank, så man hurtig kan omstille systemet til nye opgaver. I alt kan 12 forskellige objekter bestemmes i et og samme job, og op til 10 forskellige job kan gemmes. SensorApp’en er designet til at arbejde sammen med SICK controllerne SIM4000, SIM1012 eller SIM1004 Sensor Integration Machines, alt efter hvad der er relevant for applikationen når det gælder performance, og tilslutningsmuligheder.

En triggersensor aktiverer 2D-visionskameraet, som sender et billede til SICK-controlleren, der efterfølgende behandler billedet i henhold til objektets specifikationer, før den afgiver en 'god' eller 'dårlig' evaluering. Resultaterne leveres af den intuitive grafiske brugergrænseflade og kan konfigureres med et simpelt digital output og/eller kommunikation via Ethernet TCP/IP.

SICK’s streamingkameraer picoCam og midiCam er ultrakompakte industrielle digitale kameraer med GigE-interface, M12-stik til spændingsforsyning samt triggersignaler. Som et alternativ er det muligt via Power over Ethernet (PoE) at nøjes med kun ét kabel.

Farve- og sorteringsappen er en enkel og elegant løsning, let at installere og velegnet til decentrale 'edge' -konfigurationer ved hjælp af SICK’s SIM-controllere.

SICK udstiller på Automatikmessen i Brøndbyhallen fra på tirsdag den 8. - torsdag den 10. september.

-lipe

Læs mere om datafangst

2/9 2020