Nyt røntgeninspektionssystem til små, individuelt indpakkede produkter

Nyt røntgeninspektionssystem til små, individuelt indpakkede produkter

Mettler Toledos X34C tilbyder markedet en unik røntgenløsning til omkostningseffektiv inspektion af individuelt indpakkede produkter og barer umiddelbart efter folieemballering eller forsegling af æskerne

Røntgeninspektionssystemet X34C bygger på tre centrale udviklingsprincipper, nemlig kompakt størrelse, høj hastighed og
præcision:

Kompakt størrelse: Systemet fylder kun 700 mm i længden, heri medregnet en integreret udsorteringsmekanisme. Det betyder, at X34C kan installeres på produktionslinjer med minimal plads.

Høje hastigheder: X34C kan fungere ved hastigheder på op til 120 meter i minuttet, hvilket for første gang gør det muligt at udføre produktinspektion i takt med mange højhastighedsindpakningsmaskiner og pakkeforseglere, som anvendes i konfekturesektoren til indpakning af individuelle produkter. Denne kombination af høj hastighed og kompakt størrelse er i øjeblikket unik på markedet.

Præcision: Diodedetektoren på 0,4 mm med optimeret brændvidde og systemets Optimum Power Generator på 100 watt maksimerer sandsynligheden for at detektere små kontaminanter og bidrager til at reducere antallet af falske udsorteringer. Eftersom disse komponenters effekt og kontrastniveauer automatisk optimeres til det enkelte anvendelsesområde, behøver systemet ikke altid at køre på sin fulde effekt på 100 watt, hvilket gør det muligt at spare strøm.

-Vi forventer, at producenter af små konfektureprodukter og snacks vil elske den mulighed for inspektion ved høje hastigheder, som X34C giver dem, eftersom forbedret detekteringsfølsomhed gør det muligt for teknologien at inspicere og udsortere enkelte barer ved høje hastigheder, umiddelbart efter at de kommer ud af folieindpakningsmaskinen. Det reducerer ikke kun spild, fordi barer kan
udsorteres enkeltvis i stedet for større kartoner, men sætter også producenten i stand til at opretholde en høj produktivitet på dette kritiske punkt på produktionslinjen, udtaler Mike Pipe, Head of Global Sales & Product Management hos METTLER TOLEDO Product Inspection, og uddyber:

-For producenter, som typisk har svært ved at få plads til nyt udstyr på eksisterende linjer, betyder den kompakte udformning af X34C, at de kan få gavn af enestående niveauer af kontaminantdetektering og produktivitet uden den store forstyrrelse af driften. Desuden kan virksomheder opnå tryghed for, at deres varemærker beskyttes, idet X34C på samme tid gennemfører omfattende kvalitetskontrol af produkterne og emballagen.

Kompatible løsninger
X34C har mange funktioner og fordele tilfælles med andre modeller i METTLER TOLEDOs Safeline-serie af røntgensystemer.

Desuden kan X34C forbindes til datastyringssoftwaren ProdX™ fra METTLER TOLEDO Product Inspection, som understøtter forsyningskædedigitalisering, overensstemmelse og sporbarhed.

Hvad hardwaren angår, kan X34C konfigureres i overensstemmelse med kundens krav, herunder med et luftstrøms-udsorteringssystem, som kan fjerne kontaminerede produkter ved høje hastigheder. Røntgensystemet er udviklet til hygiejnisk drift, og der er nem adgang til vedligeholdelse fra forsiden. Det er som standard IP55-klassificeret for indtrængningsbeskyttelse, men fås også i en IP65-klassificeret udgave til produktionsmiljøer, hvor der er behov for bedre beskyttelse mod støv. Kunder med lave temperaturer i deres anlæg (under 30 grader) kan vælge aktiv køling via et blæsersystem, hvilket kan forbedre systemets miljømæssige præstationer.

-lipe

Læs mere om datafangst

13/2 2022