Bestseller bygger nyt logistikcenter af massivtræ

Bestseller bygger nyt logistikcenter af massivtræ

Modevirksomheden Bestseller og arkitektfirmaet Henning Larsen har afsløret konceptdesignet til et nyt banebrydende logistikcenter, der skal bygges i Holland. Centret bliver det største af sin art i Europa, der er bygget af massivtræ, og virksomhederne sigter mod, at bygningen skal sætte ambitiøse standarder for design og bæredygtighed

Det 155.000 m2 store logistikcenter ligger i Lelystad, 60 km øst for Amsterdam, og blive rbygget i løbet af de kommende år.

Logistics Center West (LCW), som bygningen kaldes, opføres af modevirksomheden Bestseller, og er tegnet af arkitektfirmaet Henning Larsen.

Når det står færdigt i 2026, forventer Bestseller at det bliver det største logistikcenter bygget i massivtræ i Europa.

- Vi er glade for at kunne løfte sløret for designet af vores nye logistikcenter, som vi har meget store ambitioner for.

- Ikke kun fordi det styrker vores muligheder for fremtidig vækst, men også fordi det er designet til at udmærke sig inden for bæredygtigt byggeri, ikke mindst på grund af valget af massivtræ i konstruktionen.

- Vi ønskede, at bygningen skulle demonstrere vores ønske om æstetisk design, og vi er meget stolte af, hvad vi er lykkedes med i fællesskab med Henning Larsen, siger Allan Kyhe Kjærgaard, Logistikdirektør i Bestseller.

Ud over den imponerende konstruktion i massivtræ bliver bygningen også udstyret med 23.000 kvadratmeter solpaneler.

Æstetik og ekspertise
En vigtig del af designprocessen har været at skabe en arbejdsplads, der både er visuelt tiltalende og skaber et godt arbejdsmiljø for de næsten 600 medarbejdere, der forventes at arbejde i centret.

Teamet fra Henning Larsen har bl.a. prioriteret dagslys og grønne områder, og har endvidere arbejdet på at harmonisere indendørs og udendørs elementer for at fremme medarbejdernes trivsel.

- Designet af Logistics Centre West ændrer grundlæggende den måde, vi forestiller os, at et logistikcenter skal se ud på.

- Det er et resultat af, at det fælles klient- og konsulentteam har forpligtet sige til at skabe et design, der er visuelt fantastisk, er CO2-effektivt og har en positiv indvirkning på biodiversiteten, forklarer Eva Ravnborg landemarkedsdirektør, og partner i Henning Larsen

Fremmer biodiversiteten
Mere end halvdelen af det samlede areal er dedikeret til det omkringliggende landskab. Størstedelen af området vil således bestå af vådområder og skov for at beskytte biodiversiteten og hjælpe med at absorbere CO2.

For at bevare og beskytte områdets dyre- og planteliv vil byggeriet blive omgivet af et konstrueret vådområde, som bidrager til at fremme mikrohabitater for indfødte arter.

Centret får også et optimeret regnvandssystem, der bl.a. beskytter mod oversvømmelser og genbruger regnvand fra taget.

- Vi er meget bevidste om, at opførelsen af nye bygninger påvirker miljøet, klimaet og lokalsamfundet. Derfor har vi været igennem en meget grundig proces, før vi nu kan præsentere planerne for vores nye logistikcenter.

- Der har været mange ambitioner, som skulle forenes i ét byggeri, men vi synes, at det er lykkedes - ikke mindst takket være et godt og tæt samarbejde med Henning Larsen. Vi glæder os til at tage logistikcentret i brug i 2026, siger Allan Kyhe Kjærgaard.

-hawin

 

3/11 2023