Dachser åbner nyt logistikcenter i Pirkkala

Dachser åbner nyt logistikcenter i Pirkkala

Logistikvirksomheden Dachser Finland åbner et nyt logistikcenter i lufthavnen Tampere-Pirkkala. Det nye center dækker et areal på ca. 5.000 kvadratmeter og forventes at blive sat i drift i sommeren 2024

Del artiklen på

Den tyske familieejede logistikvirksomhed har indgået en hensigtserklæring med det finske lufthavnsselskab Finavia om at åbne et nyt logistikcenter i Pirkkala. Den nye afdeling vil blive etableret i Tampere-Pirkkala-lufthavnen og forventes at blive taget i drift i sommeren 2024.

De nye faciliteter dækker et areal på ca. 5.000 kvadratmeter og vil fungere som centralt knudepunkt for Dachser Finland. Logistikcentret har en udvidelsesreserve på 10.000 kvadratmeter til fremtidig vækst.

Fra starten vil der foregå logistikaktiviteter alle ugens dage og næsten døgnet rundt. Den direkte og indirekte beskæftigelseseffekt af Tampere-Pirkkala-afdelingen vurderes at påvirke ca. 50-70 personer i begyndelsen og ca. 100-200 personer, når afdelingen når op på fuld produktion.

Dachser har allerede et logistikcenter i Finland, som åbnede i Kerava i 2019. Virksomhedens investering i Tampere-Pirkkala er i samme størrelsesorden som afdelingen i Kerava.

Ved at åbne sit andet logistikcenter i Finland vil den internationale logistikleverandør kunne tilbyde en endnu mere omfattende servicemodel til en bredere kundebase.

I årenes løb har Dachser styrket sin position som den førende leverandør af integrerede logistiktjenester på det finske marked.

Kombinationen af erfarne og kyndige medarbejdere og avancerede IT-systemer giver finsk handel og industri adgang til logistik af høj kvalitet i form af luftfragt, søfragt og vejtransport.

Kunderne drager fordel af ensartede præstationsstandarder og kvalitetskriterier samt af kunde- og brancheorienterede løsninger.

- Vi betragter udvidelsen til Pirkkala og den attraktive økonomiske region Tampere som en naturlig forlængelse af vores væksthistorie i Finland, der startede i 2014. Vores investering i lufthavnen Tampere-Pirkkala skaber en unik direkte forbindelse til virksomhederne i området og forbedrer regionens konkurrenceevne yderligere, udtaler Tuomas Leimio, Managing Director for Dachser Finland European Logistics.

Åbner dørene til hele verden
Dachsers filosofi er at iværksætte og operere lokalt, hvor kunderne befinder sig. Pirkanmaa-området er en eksportdrevet region præget af iværksætteri og kendt for sin industrielle produktion.

Gennem den nye afdeling vil Dachser forbinde virksomheder i Pirkanmaa-regionen til sit eget omfattende og pålidelige europæiske vejtransportnetværk.

- Logistikcentret i Pirkkala vil gøre hele verden til Pirkanmaa-regionens hjemmemarked ved at optimere strømmen af eksport- og importforsendelser – i stedet for som hidtil at blive transporteret via Helsinki natten over vil varerne ankomme og afgå dagligt med præcise leveringstider direkte til og fra Tampere-Pirkkala-lufthavnen fra og til resten af verden, tilføjer Tuomas Leimio.

- Vi er glade for vores partnerskab med Dachser, fordi det løfter Tampere-regionens og dermed hele Finlands konkurrenceevne. Det er vigtigt for Finavia, at aftalen styrker Tampere-Pirkkala-lufthavnens allerede centrale rolle. Udover de nuværende tre strategiske søjler – international passagertrafik, flyveundervisning og militærtrafik – kan aftalen udvikle Tampere-Pirkkala som luftfragtknudepunkt, forklarer lufthavnsselskabet Finavias CEO, Kimmo Mäki.

-hawin

Læs mere om lagerhoteller

19/6 2023
 • Dan-doors

  Dan-doors

  Sikre og effektive dør- og portløsninger. Kvalificeret rådgivning fra eksperter.
 • REOLUX DANMARK

  REOLUX DANMARK

  Totalleverandør indenfor lagerinventar
 • Constructor

  Constructor

  Leverandør af lagerindretning
 • Kardex

  Kardex

  Automatiserede lagersystemer der optimerer din lagerlogistik.
 • Hans Høj Lagerinventar

  Hans Høj Lagerinventar

  Lagerinventar til kontor, produktion og lager.
 • Hans Schourup

  Hans Schourup

  Lagerindretning - Inspiration og referencer
 • Scan-Flex

  Scan-Flex

  Indret lageret med omtanke - tag Scan-Flex med på råd
 • Reoler A/S

  Reoler A/S

  Pallereoler – Lagerreoler og andet Lagerinventar – Helt enkelt!
 • Stow Nordic

  Stow Nordic

  Professionelle Lagerløsninger