Der er gået sport i logistikudvidelserne

Der er gået sport i logistikudvidelserne

Sport24 og Sports Group Denmark udvider logistikcenter i Silkeborg til det dobbelte og HPH Totalbyg er valgt til at opføre det 20.000 kvadratmeter store logistikcenter

HPH Totalbyg er i fuld gang med at opføre 21.100 kvadratmeter logistikcenter i totalentreprise til Sport24 og Sports Group Danmark.

Endnu før det er afleveret, har de to bygherrer valgt at udvide det med 20.000 kvadratmeter og igen give opgaven til HPH Totalbyg.

Det betyder, at logistikcentret i Silkeborg i alt bliver på 41.100 kvadratmeter, heraf godt 1.000 kvadratmeter til administration.

- Vi udvider allerede, fordi første etape er gået så godt, og vi kan se, hvor store fordele det tilfører forretningen at samle logistikken, siger Bjarne Jeppesen, CEO i Sports Group Denmark og tilføjer:

- Og fordi vi er tilfredse med processen, har vi selvfølgelig valgt HPH Totalbyg til anden etape. Trods tidens udfordringer i byggebranchen, har de vist, de kan løse opgaven. Vi har nu fulgt dem gennem to år og er glade for at fortsætte samarbejdet.

- Udvidelsen bliver en næsten 1:1 en kopi af første etape. I dialogen om projektet har vi sammen fundet gode løsninger, som vi kan bruge igen i anden etape.

Samlet investerer Sport24 og Sports Group Danmark 140 millioner kroner i det nye domicil og logistikcenter.

Sport24 indretter en autostore med robotter til at plukke varer i deres voksende online forretning i den ene halvdel, det vil sige i lageret på 20.000 kvadratmeter.

Den anden halvdel skal betjene Sports Groups engrosforretning, der leverer til butikkerne i kæderne Sport 24, Sportmaster m.fl.

Sports Groups lager får 20.000 pallepladser og et velfungerende system til cross docking. Containere med paller modtages i den ene ende og lastes over i biler i den anden. Sports Group får også plads til at lukke et eksternt lager og konsolidere deres logistik.

Udvidelsen var planlagt, men kom hurtigere
Sport24 og Sports Group Danmark købte i sin tid et stort areal af Silkeborg kommune, hvor der kan bygges op mod 70.000 etagemeter.

Udvidelsen kommer allerede nu, fordi væksten i salget går hurtigere end forventet.

Det opføres ved afkørsel 33 Funder lige ud til Silkeborgmotorvejen.

Lastbilerne vil tilkøre i alt 23 ramper.  Derfor anlægges der uden om lageret en tungtrafik forplads på 16.500 kvadratmeter.

Største logistikbyggeri til dato
Store logistikbyggerier er blevet et vigtigt område for HPH Totalbyg ved siden af andre typer industribyggeri. Kontrakten på i alt 41.100 kvadratmeter er den til dato største ordre og cementerer totalentreprenørens position på dette felt.

- Vi kan bare fortsætte, hvor vi slutter, fortsætte det gode samarbejde og sikre bygherren et godt resultat, siger salgsdirektør og indehaver af HPH Totalbyg A/S, Jacob Westergreen. Han fortsætter:

-Vi har været gennem en masse detailspørgsmål i første etape, som kommer bygherre til gode i anden etape. Med byggestart til sommer bruger vi tiden på at få aftalerne med leverandøren af betonelementerne på plads og tilrettelægge en effektiv byggeproces.

-Vi tager det samtidig som en stor tillidserklæring, at bygherre ønsker, at vi skal fortsætte samarbejdet, ikke mindst når det er en så stor opgave. Det er en svendeprøve, understreger Jacob Westergreen.

De næste måneder går med myndighedsbehandlingen, og jordarbejderne forventes at gå i gang i midten af 2022.

En stor del af projektet udfører HPH Totalbyg i egenproduktion.

Den nye ordre indgår i næste regnskabsår. HPH Totalbyg afleverede sit regnskab for få uger siden med en vækst i omsætningen på over 50 procent fra 2019/2020 til 2020/2021 og stigende bundlinje.

Forventningen er en fortsat markant vækst i omsætningen, blandt andet båret af strategien om at bygge lidt større logistik- og industribyggerier.

-hawin

 

Læs mere om lagerhoteller

7/1 2022