Hub65 nyt transport- og logistikcenter

Hub65 nyt transport- og logistikcenter

Næste år begynder byggeriet af Hub 65, et helt nyt transport- og logistikcenter, der ligger lige ved afkørsel 65, Kolding Syd på motorvej E45. Bag det ambitiøse center står Stender Innovation, der netop har afsluttet handlen med Kolding Kommune, så firmaet kan bygge på de 295.000 kvadratmeter, som grunden spreder sig over

Hub65 kommer til at omfatte ca 160.000 kvadratmeter lager og -logistikbygninger, med dertil hørende servicefaciliteter, lastbilparkering, restauranter, tankstation, ladestandere til EL-biler, vaskehaller m.v. Som det første sted i Danmark bliver der særlige forhold med sikker parkering og overnatning for lastbiler i en del af området.

- Der er et stort behov for lagerplads helt tæt ved motorvejen. Her kan vi håndtere kundernes behov for logistik. Det kan være virksomheder med stort transportbehov, e-handel og andre. Derfor vil indretningen af de forskellige bygninger variere. Og efterhånden som reglerne for lastbilchaufførernes overnatning er ændret, kan vi også se et marked for nemt og billig overnatning lige ved motorvejen. Når vi bygger i den størrelse, er der desuden flere restauranter, der gerne vil ind og ligge i så stort et center, siger Carsten Stender, direktør i Stender.

Perfekt placering

Stender Innovation er projektudvikler og har projektet sammen med en dansk investor. Stender Innovation har de seneste år stået bag meget store transport- og logistikcentre i bl.a. Ishøj, Greve og Solrød. Men Hub65 omfatter også overnatning for lastbilchauffører og adskiller sig derfor fra de eksisterende.

- Efter grundige analyser af markedet, er det tydeligt, at der på denne del af motorvej E45 er en mangel, og Hub65 kan derfor løse et stort behov. Transport- og logistikcentret får en perfekt placering tæt ved to motorveje - og en mulig midtjysk motorvej vil også gå lige forbi, forklarer Carsten Stender.

Det er planen, at Hub 65 åbner 2022. Det samlede antal arbejdspladser afhænger af hvilke varer bygningerne skal indeholde, men der er tale om 250 arbejdspladser og opefter. Hub65 bliver i øvrigt nabo til TV Syd.

Kolding største handel

Kolding Kommune har arbejdet med gøre lokalplanen klar for området, så det store erhvervsområde kan indrettes. Kolding Kommune sælger 295.000 kvadratmeter jord til centret, og det er kommunens største handel i mange år.

- Det er ikke alene en positiv historie om vores største handel med erhvervsjord. Det styrker Koldings førende position inden for transport og logistikbranchen og skaber endnu flere arbejdspladser. De gode muligheder for lager og logistik vil samtidig bidrage til vækst blandt vores øvrige virksomheder.

- Det understreger endnu en gang fordelen ved den særlige beliggenhed, som Kolding har. Og jeg tror, at området omkring Hub65 kan gå hen og blive populært de kommende år, siger Jørn Pedersen, borgmester i Kolding Kommune.

Handels– og transportbranchen har både høj grad af specialisering og vækst i Kolding Kommune. Den udgør knap 40 % af de private arbejdspladser. Derudover oplever branchen over dobbelt så høj en vækst i arbejdspladser i Kolding Kommune end branchen gør på landsplan.

- Vores afdeling Strategisk Vækst har på ganske kort tid sammen med Stender landet det største projekt i nyere tid. Og vi er klar til mere, for vi ser os som en aktiv medspiller for de mange investorer, der i øjeblikket bygger i Kolding Kommune. Det er også årsagen til den massive vækst og de mange boliger, der skyder frem lige nu, fortæller Jørn Pedersen.

-hawin

Læs mere om lagerhoteller

11/12 2020