Nyt luftfragtcenter i Københavns Lufthavn Det nye luftfragtcenter bliver placeret i den østlige del af Københavns Lufthavn, markeret med rødt på kortet nedenfor

Nyt luftfragtcenter i Københavns Lufthavn

Luftfragt er vigtig for både danske virksomheder og Københavns Lufthavn. Derfor etablerer den tyske projektudvikler Axxus Capital en ny, stor luftfragtsterminal på 20.000 kvadratmeter på lufthavnens nuværende cargoområd

øbenhavns Lufthavn har indgået en aftale med den tyske developer AXXUS Capital om at udvikle en helt ny luftfragtsterminal i den østlige del af lufthavnen. Den nye terminal bliver på ca. 20.000 kvadratmeter, og byggeriet forventes færdigt inden for de næste to år

Københavns Lufthavns kommercielle direktør, Peter Krogsgaard, glæder sig over partnerskabet:

- Luftfragt er afgørende for en stor, international lufthavn som CPH, og derfor har det været vigtigt for os at finde en partner, der både kan forbedre og udvikle vores cargotilbud. Det har vi fundet i AXXUS, som er specialister i at udvikle luftfragtfaciliteter, siger Peter Krogsgaard.

En stor og stigende andel af fragten flyves i dag ikke med specialiserede fragtfly, men med passagerfly, den såkaldte belly cargo, forklarer Peter Krogsgaard:

- Især på de lange, interkontinentale flyruter er 'belly cargo' en særdeles vigtig del af forretningen. Her kan den fragt, der ligger i flyets 'mave', udgøre mere end 10% af omsætningen på en rute. I dag udgør belly cargo 40% af den samlede tonnage i CPH, og det er steget med 7% i år. Vi arbejder målrettet på at tiltrække endnu flere langdistanceruter, og derfor er en vigtig del af vores strategi at skabe et godt grundlag for luftfragt i CPH, siger Peter Krogsgaard.

Investering på 300 millioner kroner

AXXUS Capital skal udvikle og opføre den nye luftfragtsterminal, der kommer til at ligge på de sidste ledige kvadratmeter i lufthavnens nuværende cargoområde og dermed får egen direkte adgang til airside.

- Det nye fragtcenter vil have den nyeste teknologi og understøtte både automatiserede og manuelle processer. Sikkerhedsmæssigt bliver det på højeste niveau med adskilte områder for alle sikkerhedsniveauer, ligesom der også bliver optimale forhold for kølefaciliteter, som eksempelvis er afgørende for mange kunder inden for medicinalbranchen, siger Markus Wolf, der er CEO i AXXUS.

AXXUS Capital investerer 300 millioner kroner i at udvikle den nye terminal:

- Vi ser et stort potentiale i at udvikle luftfragten i Københavns Lufthavn. I de kommende år vil der blive endnu større behov for gode luftfragtfaciliteter til at håndtere stigende fragtmængder til og fra eksempelvis Kina, siger Markus Wolf.

Og netop det stigende behov for luftfragt er Copenhagen Capacity enig i:

- Vi oplever en stigende efterspørgsel efter logistikinvesteringer i Greater Copenhagen, og med sin første investering i Skandinavien understreger AXXUS Capital, at regionen er et 'hotspot' inden for global logistik. Den nye 300 millioner kroner luftfragtsterminal vil ikke kun styrke konkurrenceevnen for nordiske og internationale import- og eksportvirksomheder, men vil skabe grundlag for yderligere vækst. Vi ser frem til det fortsatte samarbejde med AXXUS Capital og ønsker dem stor succes i Danmark, siger Claus Lønborg, der er CEO i Copenhagen Capacity.

-hawin

 

Læs mere om lagerhoteller

3/1 2018