Online fodboldspecialisten, Unisport, udvider med lagerplads i Køge

Online fodboldspecialisten, Unisport, udvider med lagerplads i Køge

Danskstiftede Unisport har netop lejet sig ind på 10.000 kvadratmeter i en industriejendom i Køge. Det sker på baggrund af massiv vækst og efter det bedste regnskabsår i fodboldforretningens historie.

Del artiklen på

Fodboldfeberen har gennem de seneste år for alvor spredt sig, og det har Unisport, der sælger fodboldudstyr, tydeligt kunnet mærke i regnskabet.

Regnskabsåret 2021 blev et rekordår med en omsætning på 580 millioner kroner. Det er en vækst på toplinjen på 33 % og en vækst på bundlinjen, som for første gang siden 2016 er i plus med 1,2 millioner kroner.

- Vi har haft et forrygende 2021, og på baggrund af de første seks måneder af 2022, hvor vi også har vækstet, forventer vi, at udviklingen vil fortsætte. Fodbold har vist sig at være ret upåvirket af de økonomiske nedture, og de kommende internationale slutrunder som herrernes VM og kvindernes EM øger altid salget mærkbart.

- Særligt når Danmark klarer sig godt. På grund af vores vækst har vi haft brug for større lokaler, og vi har derfor været på udkig efter en højloftet ejendom på ca. 10.000 kvadratmeter til vores centrallager og tekstiltrykkeri. Nu har vi indgået en aftale med Mileway om det helt rigtige sted på Sleipnersvej 2 i Køge, siger Jesper Rechter Christensen, økonomidirektør i Unisport.

Hele 95 % af Unisports salg kommer fra online salg, selvom virksomheden siden 2015 har åbnet fire butikker i København, Oslo, Stockholm og Paris.

Unisport får nyt centrallager og tekstiltrykkeri
Da Unisport blev stiftet i 1995, solgte virksomheden fodboldtrøjer fra et lille butikslokale på Vesterbrogade i København. Siden da har Unisport udvidet sit sortiment og er i dag en af de største europæiske forhandlere af fodboldudstyr. Om den nye ejendom fortæller Jesper Rechter Christensen:

- Det var vigtigt for os med en placering langs Køge Bugt Motorvejen fra Hvidovre og sydover, og vi havde et ønske om, at ejendommen skulle ligge i et område med andre logistikenheder. Vi har haft en konstruktiv dialog med Mileway, der som en del af aftalen skal foretage markante investeringer i ejendommen for at leve op til vores krav om antal medarbejdere og generelt bringe bygningen up-to-date. Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet i mange år frem.

Mileway er den største ejer af "last mile"-logistikejendomme med ca. 16.000.000 kvadratmeter , der servicerer 10.000 kunder på tværs af Europa.

Mileways markeder omfatter Storbritannien, Tyskland, Holland, Sverige, Frankrig, Italien, Spanien, Finland, Irland og Danmark. Thomas Lauritsen, Regional Manager Denmark, siger:

- Med vores omfattende portefølje af ejendomme på tværs af Danmark og Europa forbinder vi vores kunder med de nærområder, de betjener. Vi er glade for at byde Unisport velkommen som kunde og er glade for at investere i ejendommen for at sikre, at de har den perfekte beliggenhed til at opfylde deres vækstønsker. Vi er stolte af at være foretrukken partner for flere virksomheder og vækste vores forretning, efterhånden som vores kunder vokser.

Kenneth Hauge Jakobsen, Koncernkunder i EDC Erhverv Poul Erik Bech, mener det har været et rigtigt fint forløb og godt samarbejde med en løsningsorienteret tilgang fra begge parters side.

- Mileway får stor glæde af Unisport som en stabil lejer, og på samme måde vil Unisport få glæde af Mileway som en yderst erfaren udlejer. Jeg ønsker dem begge stort tillykke med aftalen, siger han.

Det er ejendomsselskabet Mileway, som ejer industriejendommen, og EDC Erhverv Poul Erik Bech har stået for udlejningen af ejendommen, hvor der fortsat er 4.955 kvadratmeter ledige lokaler til lager og logistik.

-hawin

Læs mere om lagerhoteller

11/8 2022
 • Scan-Flex

  Scan-Flex

  Indret lageret med omtanke - tag Scan-Flex med på råd
 • Hans Høj Lagerinventar

  Hans Høj Lagerinventar

  Lagerinventar til kontor, produktion og lager.
 • Dan-doors

  Dan-doors

  Sikre og effektive dør- og portløsninger. Kvalificeret rådgivning fra eksperter.
 • REOLUX DANMARK

  REOLUX DANMARK

  Totalleverandør indenfor lagerinventar
 • Hans Schourup

  Hans Schourup

  Lagerindretning - Inspiration og referencer
 • Stow Nordic

  Stow Nordic

  Professionelle Lagerløsninger
 • Reoler A/S

  Reoler A/S

  Pallereoler – Lagerreoler og andet Lagerinventar – Helt enkelt!
 • Kardex

  Kardex

  Automatiserede lagersystemer der optimerer din lagerlogistik.
 • Constructor

  Constructor

  Leverandør af lagerindretning