Verdion sikrer 560 millioner kroner til sin anden value-add fondVerdion VELF1 PremierPark Ludwigsfelde.

Verdion sikrer 560 millioner kroner til sin anden value-add fond

Den paneuropæiske logistik- og ejendomsspecialist, Verdion, har annonceret de første ”closings” på i alt 560 millioner kroner til sin anden value-add fond, Verdion European Logistics Fund 2, som kommer fra investorer i den første fond i VELF-serien

VELF2 har en value-add-strategi med det formål at repositionere eksisterende aktiver til fremtidssikrede core-ejendomme i etablerede nordeuropæiske logistikområder.

Verdions første fond, VELF1, nåede final ”close” i 2020 efter at have rejst godt 1,2 milliarder kroner. VELF1 er nu fuldt investeret og har med gearing investeret 2,3 milliarder kroner i opkøb og forbedring af 11 logistikejendomme i Tyskland, Holland, Danmark og Tjekkiet. De seneste højdepunkter omfatter: 

  • Påbegyndelse af spekulativ udvikling af Verdion PremierPark Ludwigsfelde – en urban logistikpark til 745 millioner kroner – 35 minutter fra det centrale Berlin, med planlagt færdiggørelse i 2024.
  • Færdiggørelse af et nybygget logistikaktiv til 260 millioner kroner i Nettetal, Tyskland, ved siden af Venlo og den hollandske grænse, som blev fuldt udlejet til Advanced Supply Chain (ASC) inden den praktiske færdiggørelse i juli 2023. Logistikfaciliteten blev den britisk-baserede e-handelsforsyningskædespecialists første lager i Tyskland.
  • Fondens første aktiv – et logistikcenter i Prag udlejet til UPS – der blev solgt i november 2022 og tiltrak stor interesse fra køberne, og som gav investorerne et rigtig godt afkast.

- Med den fortsatte ubalance mellem udbud og efterspørgsel på de vigtigste europæiske logistikmarkeder ser vi en stærk interesse for denne strategi fra investorer.

- VELF2 vil bygge videre på succesen fra vores første fond ved at udnytte ekspertisen i Verdions vertikalt integrerede teams på lokalmarkederne til at identificere en række eksisterende ejendomme, som vi kan repositionere til logistikaktiver af høj kvalitet med fremragende ESG-akkreditiver, siger Simon Walter, Executive Director – Investment Management, hos Verdion.

-hawin

 

26/9 2023