Zalando rykker tættere på de nordiske kunder

Zalando rykker tættere på de nordiske kunder

Zalando og Ingram Micro indgår samarbejde om drift af et Nordisk lager i Stockholmsområdet. Lageret skal være med til at halvere leveringstiderne i Norden, hvilket styrker Zalando i kampen om kunderne

Modeplatformen, Zalando, har fundet den lokale samarbejdspartner, der skal drive det første nordiske distributionscenter, som kommer til at ligge i Brunna i nærheden af Stockholm i Sverige.

Det er den globale serviceudbyder Ingram Micro er blevet valgt til at drive satellitlageret.

Bygherren er, som tidligere annonceret, NREP Logicenters. Samarbejdet mellem Ingram Micro og Zalando markerer, at Zalando har taget endnu et skridt mod etableringen af en logistikvirksomhed i regionen og målet om at investere i yderligere vækst på de nordiske markeder.

- Zalando har en klar plan for Norden. Vores mål er at øge omsætningen til 1 mia. euro i de kommende år ved at give kunderne adgang til mere relevant mode og gøre det lettere for dem at få leveret deres varer. For at nå dette ambitiøse men realistiske mål skal vi udvide vores lokale tilstedeværelse på logistikområdet og flytte tættere på vores nordiske kunder.

- Jeg er glad for at kunne annoncere, at vi har indgået et samarbejde med Ingram Micro, som vil gøre det muligt for os at realisere markedspotentialet. De første pakker vil blive afsendt fra distributionscenteret i Brunna senere på året, siger Kenneth Melchior, Nordic Cluster Head hos Zalando.

Den globale serviceudbyder Ingram Micro skal drive satellitlageret i Brunna, hvor distributions- og returfunktionen i løbet af 2017-2018 vil nå op på fuld kapacitet.

Driften kickstartes ved hjælp af en midlertidig centerløsning sidst i 2017, hvor centeret i første omgang vil sende pakker ud til svenske kunder. Når distributionscenteret er nået op på fuld kapacitet, vil Zalando kunne halvere leveringstiderne i Norden, sikre levering næste dag i de regionale hovedstæder og skabe mere end 500 nye arbejdspladser.

- Det nye distributionscenter i Brunna repræsenterer både en vigtig udvidelse af vores tilstedeværelse på de voksende nordiske markeder og en ny milepæl i samarbejdet med vores velrenommerede forretningspartner Zalando. Vi har samarbejdet i næsten ti år nu, og vi er meget stolte over den tillid, Zalando har vist os ved at give os ansvaret for at drive den seneste tilføjelse til virksomhedens voksende netværk af regionale distributionscentre, siger Michiel Altinget von Geusau, Executive Vice President EMEA & APAC hos Ingram Micro CLS.

Distributionscenteret i Brunna blev valgt primært på grund af sin strategiske beliggenhed, som er ideel til betjening af kunder i Danmark, Finland, Norge og Sverige. Den stadig voksende kundebase vil opleve en smidigere købsfase og modtage deres ordrer hurtigere.

Distributionscenteret skal også bruges som base for at afprøve nye pilotordninger i Norden, f.eks. den nye service med afhentning af returvarer på bestilling, som lige nu kører i Stockholm.

Zalando begyndte at internationalisere sit logistiknetværk i december 2015, hvor virksomheden åbnede sit første distributionscenter uden for Tyskland og Italien, og ved årets udgang vil otte logistikcentre på fem forskellige markeder i Europa være på plads.

Ingram Micro har haft et mangeårigt samarbejde med Zalando, som begyndte i 2008 med valget af den europæiske e-handelspioner Docdata som Zalandos første distributions- og returleverandør. I december 2015 gik Ingram Micros opkøb af Docdata igennem, og virksomheden er i dag en af Zalandos betroede samarbejdspartnere, når det gælder både lokale aktiviteter og administration af returvarer på internationalt plan.

I Norden driver Ingram Micro også distributionscentre for andre virksomheder i Borås og Rosersberg i Sverige og i Espoo i Finland.

-hawin

Læs mere om lagerhoteller

12/10 2017