Logicenters installerer solceller på 800.000 m2

Logicenters installerer solceller på 800.000 m2

For at tage teten i bevægelsen mod en CO2-neutral sektor har virksomheden besluttet at investere stort i vedvarende energi. I de kommende tre år mere end fordobler virksomheden antallet af solcelleinstallationer på sine nordiske ejendomme

Del artiklen på

Med et bæredygtighedsmål om at være fuldstændig CO2-neutral i 2028, har Logicenters besluttet sig for at være pioner i brugen af vedvarende energi på sine faciliter. 

Virksomheden har derfor besluttet at etablere solcelleanlæg på tagene på alle nybyggerier, og desuden montere dem på eksisterende tage, dér hvor det er muligt.

I alt satser Logicenters på at installere omkring 800.000 m2 solceller over de næste tre år. Dette areal svarer til i alt 133 fodboldbaner, og samlet set vil denne investering generere en potentiel årlig produktion på 85.000 MWh, svarende til forbruget i 24.290 husstande.

Logistikejendomssektoren har de nødvendige forudsætninger - og derfor et ansvar - for at tage en førende rolle i udbygningen af solenergi på vores store tagflader. Vi bygger også til fremtiden, hvor solenergi skal bruges til at oplade elektriske distributionskøretøjer. Det er her, vi hos Logicenters føler, vi kan gøre en stor forskel, siger Jon Malmsten, som er solenergiekspert i virksomheden.

80.000 m2 klar i næste måned
I løbet af de seneste år har Logicenters ambitiøse strategi allerede ført til opsætningen af Nordens største, tagmonterede solcelleanlæg på 80.000 m2. Anlægget er bygget for Dagab i Bålsta i Sverige, og bliver efter planen sat i drift i marts måned i år.

For mig siger det sig selv, at vi bør fortsætte vores forpligtelse til solenergi for en CO2-neutral fremtid. Ejendomssektoren tegner sig fortsat for 40 procent af de globale emissioner, og der er et presserende behov for at finde bedre måder både at udvikle og drive ejendomme på. Alle skal tage ansvar, og det er vores ambition at være på forkant med det nordiske marked, siger Matthias Kettelhoit, administrerende direktør i Logicenters.

Om Logicenters
Udviklet, ombygger og ejer moderne logistikfaciliteter, med tilstedeværelse i
Danmark, Sverige, Norge, Finland og Polen og mere end 2,4 millioner m2 logistikplads.
Virksomheden har specialiseret sig i moderne logistik og alle dens ejendomme lever op til de høje kvalitetsstandarder.

-lipe

 

Læs mere om lagerindretning

13/2 2023

Affugtning

Afspærringsværn

Dækreoler

Eftersyn af lagerinventar

Gitterbure - Rullebure

Gittervægge

Grenreoler

Gulvafmærkning

Hyldereoler

Kasser og beholdere

Lagerautomater

Lagerreoler

Mezzaninsystemer

Modulkontorer

Opmærkning

Pakkeborde

Pallereoler

Rådgivning

Reoler til materialeforsyning

Volumenreoler

Tilføj dit firma her.
Send en mail.