Mobile dækreoler afværger flaskehalse

Mobile dækreoler afværger flaskehalse

En ny logistikløsninge hos N. Kjær Bilcentret i Svendborg har resulteret i et langt bedre flow på dækhotellet. Constructor har leveret løsningen, som dæmmer op for flaskehalse i en travl hverdag

N. Kjær Bilcentret i Svendborg er en travl virksomhed med flere jern i ilden. Virksomheden forhandler Ford, Mazda og Suzuki biler samt Brenderup trailere, og med tilhørende reparationer og service er der brug for lagerløsninger der kan følge med.

Efterhånden som N. Kjær Bilcentret er vækstet, er der blevet behov for at finde en bedre løsning til opbevaring af de mange kundehjul. Den har Constructor hjulpet N. Kjær Bilcentret med at lave.

Tidligere krævede dækskiftene ikke kun alt for mange mandetimer, de involverede også tunge løft, som er et fokusområde hos Arbejdstilsynet. Derfor blev der lavet et grundigt forarbejde med besøg hos andre dækhoteller for at finde den rigtige løsning.

Seks meter og fem niveauer

Valget faldt på en lagerløsning med mobile dækreoler, og derefter blev der opført en 800 kvadratmeter stor hal designet efter reolløsningen. Skinner blev nedstøbt i gulvet i hele hallens bredde, så systemet kan udvides med yderligere fem vogne hvis behovet skulle opstå.

Anlægget består af fire faste pallereoler langs den ene af hallens vægge, samt seks mobile vogne med hver otte fag. Reolerne går op i seks meters højde, med fem niveauer i hver. Installationen rummer i alt 1800 sæt kundehjul, der opbevares i sæt af fire dæk på pallerne.

Dækhotellet betjenes af en enkelt mand og gaffeltruck. Hver morgen trækkes der en liste over de hjul, der skal bruges og hvornår. Derefter plukker medarbejderen pallerne fra reolerne og kører over til værkstedet, hvor de dækkene anbringes på fjedertrolleys. Disse trolleys sørger for at hjulene står i den rigtige arbejdshøjde for mekanikerne ved hjulskifte.

Truckføreren aktiverer anlægget

De udskiftede dæk køres ud af værkstedet, og hentes af trucken som kører dem ind på dækhotellet. Når dækpallerne plukkes og køres ud fra lagret, aktiverer truckføreren det mobile anlæg via fjernbetjeningen. Det betyder at reolerne lukker og dernæst åbnes den mellemgang, der skal bruges til næste pluk.

- Med op til 53 dækskift på de travleste dage siger det sig selv, at det er vigtigt at undgå flaskehalse, f.eks. på dækhotellet. Med de mobile dækreoler har vi fået en løsning der både rummer alle hjulsæt, har plads til vækst og ikke mindst overholder Arbejdstilsynets krav til dækhåndtering, fortæller Hans-Christian Kjær, administrerende direktør.

-hawin

 

Om N. Kjær Bilcentret

N. Kjær Bilcentret er en familieejet virksomhed med rødder tilbage til tiden før 1950, hvor grundlægger Nikolaj Kjær åbnede sit cykel- og autoværksted i Gudbjerg, lidt uden for Svendborg. Virksomheden forhandler Ford, Mazda & Suzuki biler samt Brenderup trailere, og beskæftiger ca. 60 ansatte.

Læs mere om lagerindretning

10/9 2021

Affugtning

Afspærringsværn

Dækreoler

Eftersyn af lagerinventar

Gitterbure - Rullebure

Gittervægge

Grenreoler

Gulvafmærkning

Hyldereoler

Kasser og beholdere

Lagerautomater

Lagerreoler

Mezzaninsystemer

Modulkontorer

Opmærkning

Pakkeborde

Pallereoler

Rådgivning

Reoler til materialeforsyning

Volumenreoler

Tilføj dit firma her.
Send en mail.