Nye pallereoler til proteinprodukterne

Nye pallereoler til proteinprodukterne

Samarbejdet med Constructor om implementeringen af et nyt reolsystem, har optimeret og effektiviseret lageret og logistikprocesserne hos virksomheden Toft Care, der producerer proteinberigede fødevarer

Del artiklen på

Toft Care er en familieejet virksomhed der gennem de seneste tre årtier har beskæftiget sig med proteinberigelse af fødevarer inden for sundhedssektoren, plejehjem og sygehuse.

Innovation har altid været et omdrejningspunkt, og dette har bl.a. ført til udvikling og introduktion af forretningsområdet sportsernæring.

Det handler blandt andet om ernæring til atleter, ikke mindst inden for den såkaldte Endurance Sport, hvor kroppen er i gang i mange timer ad gangen.

De mange udviklingsprojekter har skabt vækst hos Toft Care. Hvilket har skabt behov for en optimering af lageret.

Med væksten kom også nye produkter til, og det var svært for lageret at holde trit. Fælles for rå- og færdigvarer var at alt blev bulkopbevaret på gulv, hvilket gjorde håndteringen både tidskrævende og ineffektiv.

I den forbindelse har virksomheden indledt et samarbejde leverandøren af lagerinventar, Constructor, om en opgradering af lageret, som dermed skulle effektivisere logistikprocesserne. 

Nye pallereoler
Toft Care råder over tre lagerhaller, hvoraf kun nr. 1 og delvist nr. 2 var i brug. Hal 3 stod ubenyttet hen. Løsningen blev at udstyre hal 2 med P90 pallereoler, hvilket har givet i alt 350 pallepladser.

Det viste sig dog hurtigt at der blev behov for mere lagerkapacitet, og næste skridt var at tage hal 3 i brug.

Denne hal anvendes udelukkende til opbevaring af råvarer som anvendes i produktionen af pulver. Her er ligeledes monteret P90 pallepladser, i alt 150 pallelokationer.

Både råvare- og færdigvarelager har stadig ledig kapacitet, hvilket giver en uundværlig fleksibilitet og samtidig undgås tidsspilde med at flytte rundt på paller.

Jesper Dalgaard fra Toft Care.

Seneste trin i lageroptimeringen blev implementeringen af et nyt lagersystem med lokationsstyring.

Tidligere blev der brugt en del tid på at stille pallerne så samlet som muligt, så det var muligt at komme til og sikre sig at det var den rigtige palle, der blev plukket.

Kaoslager giver overblik
I dag anvendes kaos-lager princippet, hvor pallen sættes hvor der er ledigt. Det kan lade sig gøre fodi alt er scannet ind og lokationssystemet viser hvor der skal plukkes næste gang.

Forud for lageroptimeringen var gået en del overvejelser for at opnå et bedre arbejdsflow, overblik og effektivitet som igen skulle munde ud i frigjort tid for personalet. Jesper Dalgaard fra Toft Care fortæller:

- Som fødevareproducent er vi underlagt strenge krav til hygiejne, ikke mindst fordi vi er ISO22000-certificeret. Det betyder at vi går meget op i orden og renlighed, f.eks. gøres produktion og lager rent en gang om ugen. Vores lagerløsning har gjort en kæmpe forskel. Når pallerne kommer på plads i reolen, er der altid ryddet op. Det giver overblik og kombineret med lagerstyringen, har vi godt styr på plukning i forhold til dato og batch-nr.

Virksomheden går tre generationer tilbage, og startede oprindeligt inden for landbruget. De 20 medarbejdere er fordelt i produktion, lager og administration hvorfra hovedmarkedet Danmark serviceres med daglige forsendelser af paller og pakker. Dog sælges også til Norden samt resten af Europa via egen webshop og samarbejde med diverse forhandlere.

-hawin

Læs mere om lagerindretning

25/11 2022

Affugtning

Afspærringsværn

Dækreoler

Eftersyn af lagerinventar

Gitterbure - Rullebure

Gittervægge

Grenreoler

Gulvafmærkning

Hyldereoler

Kasser og beholdere

Lagerautomater

Lagerreoler

Mezzaninsystemer

Modulkontorer

Opmærkning

Pakkeborde

Pallereoler

Rådgivning

Reoler til materialeforsyning

Volumenreoler

Tilføj dit firma her.
Send en mail.