Tyndere strækfilm skaber stærke fordele

Scan Lux Flexible A/S har med stor succes udviklet en supertynd 12 my maskinstrækfilm og markedsfører nu filmen som Flexowrap

Scan Lux Flexible A/S har gennem mange år tilbudt krympe- og pakkefolier i Flexothen-kvalitet, der er kendetegnet ved at være tyndere end almindelig PE folie uden at kvaliteten forringes og med deraf følgende økonomiske fordele for kunden.

- Siden Scan Lux Flexible A/S fik strækfilm på programmet i 2004, har sortimentet udelukkende været de normale kvaliteter og tykkelser i LLDPE, fortæller Morten Cortsen, administrerende direktør i Scan Lux Flexible A/S.

- I 2011 indledtes arbejdet med at udvikle en tyndere strækfilm, som ikke bare var lige så god, som de kendte tykkelser og kvaliteter, men bedre, siger Morten Cortsen.

Samtidig var det et krav, at testfasen hos virksomhedens kunder skulle være så smertefri som overhovedet muligt, så kunderne ikke skulle bruge nævneværdige resourcer på implementering af den nye film.

Primo 2013 begyndte Scan Lux Flexible A/S at kunne se lys for enden af tunnelen – og i Juni 2013 var den første produktion klar til test hos Scan Lux Flexible A/S kunder.

- Ret hurtigt stod det klart, at kunderne tog godt imod den nye strækfilm, som var let at teste og resultaterne talte for sig selv med hensyn til foliens kvalitet -  og Flexowrap var født, husker Morten Cortsen.

Fordelene for brugen af folien tæller blandt andet en lavere pris på folien, samtidig med at den er bedre for miljøet, kræver mindre lagerbinding, betyder færre rulleskift, har høj brudstyrke. Derudover sprænger Flexowrap ikke ved mødet med skarpe kanter på pallerne.

- Vi har lige siden lanceringen besøgt kunder i alle brancher og test af Flexowrap har vist, at vi sparer vores kunder for gennemsnitligt 15%.

- I dag er vores andel af Flexowrap lige knap 40% af vores samlede omsætning på strækfilm, og vores klare forventning er, udover en markant vækst i salget af Flexowrap til nye kunder, at tre ud af fire af vore nuværende kunder med fordel benytter Flexowrap inden udgangen på 2014, forklarer Morten Cortsen.

Scan Lux Flexible A/S udvikler, markedsfører og sælger plastemballageløsninger til kunder i hele Norden.

-jk/hawin

Læs mere om logistikløsninger

25/2 2014