DAN-doors lancerer ny, isoleret high speed port til frostrum

DAN-doors lancerer ny, isoleret high speed port til frostrum

Skyhøje energipriser øger efterspørgslen på dørløsninger, der kan minimere energitabet i frostrum, og med den nye port fra DAN-doors er der gode nyheder for virksomheder, der gerne vil spare energi og CO2

Del artiklen på

For logistik- og grossistvirksomheder, der arbejder med frostvarer, er der mange penge at spare ved at vælge high speed porte, som bidrager til at minimere det kuldetab, der opstår, når portene mellem lagerhallerne åbnes i forbindelse med varehåndtering og kørsel med frostvarer.

Den ideelle portløsning kombinerer behovet for effektiv isolering med behovet for hastighed.

Allerede for to år siden begyndte produktions- og udviklingschef ved DAN-doors, Kim Jensen at udvikle en ny rulleport med 100 millimeter isolering og lynhurtig åbne- og lukkehastighed, så kunder i fødevareindustrien ville få en port, der var effektiv i forhold til logistik og energiforbrug på samme tid. 

- Vi var fra starten meget opmærksomme på, at den port skulle være attraktiv for kunden på mange forskellige parametre, siger Kim Jensen, og fortsætter:

- Vi ville gerne tilbyde kunderne en port, som både havde de vigtige isoleringsegenskaber, de efterspørger, samtidig med lynhurtig åbne- og lukkehastighed, høj driftssikkerhed og sikkerhed generelt, siger han. 

En gennemtænkt konstruktion
En del af fordelene ved den nye port er af teknisk karakter og ikke synlig for det blotte øje, når porten er samlet.

- At portdugen er 25% bedre isoleret end dugen på vores tidligere tilsvarende port, er åbenlys, siger udviklingschefen.

Som han kommer ind på kan man ikke se, at dens konstruktion tager særlig højde for at modvirke kuldebroer hele vejen rundt - også mod gulvet.

- Man kan heller ikke se, at den slutter helt tæt omkring portdugen, at den har et fleksibelt varmesystem i karmbenene, som leder varmen hen, hvor det er mest hensigtsmæssigt, eller at karmbenene er forstærket de rigtige steder, så risikoen for dyre skader ved påkørsel er minimeret, siger han.    

For DAN-doors er det vigtigt at sikre kunderne de bedste muligheder for at optimere deres forretning, og den nye high speed port er udviklet specifikt med det for øje.

- Vores kunders forretning er jo vores forretning. Normalt står valget mellem en hurtig port eller en isoleret port. Her får kunderne en løsning, som er begge dele, og det betyder, at de kan nøjes med at investere i en enkelt enhed per port.

Den nye high speed port har fået det mundrette navn AVR1001F og erstatter DAN-doors' eksisterende vertikale high speed port, AVR0801F, som udgår fra sortimentet.

-hawin


Fordelene ved den nye port tæller blandt andet:

Effektiv isolering:

 • Porten har en lav U-værdi
 • 100 mm isolering minimerer energitabet

Lynhurtig åbne- og lukkehastighed:

 • Reducerer kulde- og varmetabet
 • Optimerer trafikken og work flowet mellem hallerne.
 • Forbedrer sikkerheden for medarbejderne ved at tilpasse åbningsintervallerne til trafikken med truck.

Investering og service:

 • Patenteret lamelsystem, som er ekstremt slidstærkt og tåler hårde kollisioner
 • Behov for færre enheder per port
 • Nem og hurtig reparation af skader
 • Ingen nedetid

----------------------------------

FAKTA:

Om DAN-doors:

DAN-doors har knap 40 års erfaring med at udvikle og producere døre og porte i rustfri stål til alle typer erhverv. Virksomheden er kendt for at levere gennemtænkte løsninger i meget høj kvalitet og med lang levetid, og de leverer i dag døre og porte til kunder i hele verden, herunder USA, Sydamerika, Canada, Australien, Asien, Afrika og Europa.

DAN-doors er blandt de førende producenter af industrielle dørløsninger til det skandinaviske marked. Mere end 50 % af produktionen sendes ud i resten af verden, og DAN-doors’ løsninger i dag er installeret i mere end 100 forskellige lande.

Om den nye isolerede high speed port, AVR1001F:

 • Vertikal port, som kræver et minimum af plads i rummet
 • Patenteret 100 mm isoleret portdug udført i PE skum LD25, som ikke kan optage fugt og modvirker kuldebroer
 • Karm udført i 1 mm og 2 mm rustfri stål
 • Åbnehastighed: 1,5 m/sekund
 • Lukkehastighed: 0,5 m/ sekund
 • Leveres med sikkerhedsforanstaltninger som beskytter mod klem-ulykker

Læs mere om porte

11/11 2022