Den hurtigste vej

Den hurtigste vej

Hurtiggående port med en horisontal åbningsteknik - den hurtigste og mest sikre vej til omkostningsbesparelser. Portleverandøren, Niels Burcharth, viser løsningerne på HI17

Det er 30 år siden Arnold Butzbach havde den revolutionære idé at konstruere en hurtiggående port, hvor portdugen på begge port- halvdele rulles op/ud til siden. Teknikken giver straks fuld gennemkørselshøjde på den halve tid – princippet er det samme for Butzbach Novosprint serien i dag.

Derimod er selve styringen blevet videreudviklet for at holde teknikken aktuel. Ifølge Jan Cortzen, salgschef i firmaet Niels Burcharth A/S, repræsentant for Butzbach porte i Danmark, er åbningshastigheden nu forøget på ny, ved at skifte fra en hydraulisk drivenhed til en mere effektiv elektrisk drivenhed. Dermed er porten blevet endnu mere økonomisk.

Problemet med kollision med varer på en gaffeltruck ved kørsel gennem en port som åbner lodret/vertikal, eller den lodret kørende port ikke er helt åben. Gods som ligger højere oppe end synsfeltet for chaufføren, eller et sammenstød med bundskinne kan udelukkes.

Det horisontale åbningsprincip byder i første omgang på sikkerhed, både for brugeren og selve porten. Samtidig står hele gennemkørselshøjden til rådighed.

Det beskytter medarbejderne mod ulykker, men også godset mod skader og selve porten mod beskadigelse.

princippet har i løbet af de sidste 30 år overbevist mange kunder:

25.000  hurtiggående porte er blevet monteret i løbet af denne tid, hvoraf de fleste stadigvæk er i drift.

Med en levetids garanti på mere end 500.000 åbninger af fjedrene, viser Butzbach, at firmaet ikke kun er førende på denne specielle teknik, men også er førende på kvaliteten af deres produkter.

Selvom ideen er mere end 30 år gammel, har teknikken ikke været mere aktuel end i dag og teknikken byder på mange fordele for brugeren.

Med skiftet fra hydraulisk til elektrisk drivenhed, er Novosprint blevet en af verdens hurtigste industriporte med en åbningshastighed på op til fem m/sek. I løbet af 1-sekund er den komplette åbning til rådighed og muliggør passage uden forsinkelse.

Lukkehastigheden, som også er meget kort, reducerer den effektive åbningstid til et minimum og beskytter derved medarbejderne mod bl. andet støj, træk og kulde påvirkning.

Porten kan også udføres i henhold til speciel ønsker – blandt andet dobbeltdug version for forøget varmeisolering og støjreduktion, tilslutning af mange forskellige typer aktiveringer såvel som rustfri udførsel til fødevareindustrien og den farmaceutiske industrien.

Der tilbydes flere muligheder vedrørende person sikkerhed:

Et integreret lysgitter som udløser en kontaktløs returnering af port -panelet ved lukning. Automatisk åbning af porten ved strømsvigt, samt godkendt port funktion ved flugt- og redningsveje.

Med lavprismodellen som udgangspunkt kan porten gradvis tilpasses individuelt, eller efter behov.

Derved er portens anskaffelse allerede økonomisk fordelagtig, ligesom drifts omkostningerne igennem årtier og flere millioner åbninger. 

Novosprint kan fås med gennemkørselsmål op til b x h  4,75 x 4,50 m, og Novosprint HS3E udgave helt  op til b x h 9 x 6 m.

-hawin

 

Fakta om Niels Burcharth A/S

Firmaet Niels Burcharth tilbyder omfattende service i hele landet.

Siden 1953 har navnet Butzbach stået for kvalitet, kundetilpassede løsninger og for pålideligheden „made in Germany“. Den mangeårige erfaring angående udvikling, konstruktion og produktion af industriporte, hurtiggående porte, hangar porte og facader gør, at den Tyske specialist hører blandt de førende virksomheder på det internationale industriport marked.

I Danmark sørger firmaet Niels Burcharth A/S for distributionen basseret på individuelle krav, professionel montage og en pålidelig service

Læs mere om porte

8/8 2017