Fortsat optimisme efter Brexit taleDR var på besøg hos Door System A/S, da Theresa May holdt sin Brexit-tale. Salgschef Søren Rahbek var optimistisk efter talen.

Fortsat optimisme efter Brexit tale

Det engelske marked har stor betydning for dørproducenten Door System A/S, der har som målsætning, at markedet skal udgøre 20% af virksomhedens samlede omsætning. Meget afhænger dog af de forestående Brexit forhandlinger, og der blev lyttet intenst, da Therese May holdt sin Brexit-tale

Den østjyske dørproducent Door System A/S har investeret mange ressourcer i at opbygge en stærk position med eget datterselskab på det engelske marked.

England er i dag virksomhedens væsentligste eksportmarked, og målsætningen for de kommende år er, at markedet skal udgøre 20% af virksomhedens samlede omsætning.

Om det kommer til at holde stik, afhænger dog meget af, hvad resultatet bliver af de forestående Brexit forhandlinger. Toldmure og en tilbagevenden til nationale standarder er de kritiske scenarier for Door System, som på det engelske marked blandt andet har en stor afsætning inden for EI260-C branddøre, der opfylder ny europæisk standard.

Hvis briterne vælger at gå tilbage til nationale standarder, hvor kravene er mindre, og dørene derfor kan produceres billigere, vil det svække Door Systems konkurrenceevne.

Derfor blev der også fulgt ekstra godt med, da Theresa May holdt sin Brexit-tale. DR var på besøg, og de kunne efter talen interviewe en forholdsvis lettet salgschef Søren Rahbek:

- Theresa May’s fokus på frihandelsaftaler og en fastholdelse af nuværende love og regler gav en vis ro, selv om hun også udtalte, at man ville trække tingene hjem. Overordnet var signalerne dog positive, og så må vi jo se, hvad slutresultatet bliver. Vi er optimistiske, fortalte salgschef Søren Rahbek.

Door System har et stort salg i England af hurtigporte og døre til kølerum samt branddøre, og salget er primært koncentreret inden for fødevareindustrien og detailhandlen.

-hawin

DR indslagene blev vist i DR2’s live-transmission fra talen (1:35) samt i DR nyheder (07:33). Se indslagene her:

DR2’s transmission


DR nyheder

 

 

Om Door System A/S
Door System udvikler og leverer dør- og portløsninger af høj kvalitet. Det betyder, at virksomhedens løsninger måske ikke umiddelbart er de billigste på markedet. Men høj driftssikkerhed og store besparelser i energiforbrug og vedligeholdelsesudgifter gør det til en favorabel investering set over den samlede levetid.
Door System udvikler og producerer alle døre og porte på egen fabrik i Hasselager. Dygtige medarbejdere, der gennem mange år har sikret sig stor viden og indsigt, er en af de væsentligste årsager til den høje kvalitet. Virksomheden har egne servicemontører i hele landet og tilbyder fuld skala serviceaftaler.

 

Læs mere om porte

3/2 2017