Giv porten et sikkerhedstjekFor at leve op til standarderne skal ledhejseporten være forsynet med fingerklemssikring både udvendigt og indvendigt mellem portsektionerne. (Spalten skal være mindre end 4 mm)

Giv porten et sikkerhedstjek

Hører der en garage til din bolig, har du formodentlig enten en vippeport eller en ledhejseport. For begge typer gælder det, at sikkerheden skal være i orden. Læs her, hvad du skal være opmærksom på.

Fra 1. - 4. marts 2016 rykker Byggerimessen 2016 ind i Fredericia og viser et bredt udsnit af, hvad der rører sig i branchen.

På Hörmann Danmarks stand 2623 i hal A kan du få mere viden om garageporte og sikkerhed. Hörmann har udviklet en simpel tjekliste, der gør det nemmere at undersøge om garageporten opfylder de gældende standardkrav om sikkerhed.

- Vi har bygget en demo ledhejseport på messestanden, så du kan se, hvordan en sikker port ser ud og få en snak om sikkerhed, fortæller Lars Mikkelsen, salgschef hos Hörmann Danmark.

Hvad skal du være opmærksom på?
Vær opmærksom på garageporte af ældre dato, hvor teknikken kan være forældet, eller træet rådnet så beslag og fjedre falder af og dermed øger risikoen for, at porten kan falde ned over personer eller genstande.

Er porten sikret mod at falde ned over ting eller personer? Kan børn lege uden at få fingrene i klemme? Sidder fjederen ordentligt fast i siden, så den ikke springer? Det er blot nogle af de spørgsmål en nem tjekliste fra Hörmann svarer på.

Få hele tjeklisten på Hörmanns stand 2623 i hal A.

 

-mklarlund


 

 

Læs mere om porte

16/2 2016