Højere isolationsevne på mindre pladsDen øverste tynde del af portdugen fungerer som hejseværk for den tykke, højisolerede nedre del. Den samlede konstruktion er dermed kun 20 cm dyb.

Højere isolationsevne på mindre plads

Dan-doors nyeste rulleporte er henholdsvis 80 mm eller 160 mm tykke, men skaber flere pallepladser i kølelagrene, både ved siden af og over portene

Den øverste del af rulleporten er kun to millimeter tyk, så den ikke fylder så meget i oprullet tilstand. Og når porten åbner, trækker den tynde dug den helt op til 160 mm tykke, højisolerede underdel op med en hastighed på 1,6 meter i sekundet og lukker igen med 0,3 meter i sekundet, så mindst mulig kold og varm luft trænger gennem åbningen under den daglige drift.

Portproducenten Dan-doors har taget sine højisolerede rulleporte et step videre og har i samarbejde med en af sine tyske kernekunder udviklet endnu en model af de vertikale hurtigporte, som matcher tidligere skydeporte i hastighed og overgår dem i isoleringsevne.

Logistikvirksomheden MUK har 24 køle- og frysecentre fordelt i hele Tyskland og har været fast kunde i Dan-doors gennem 30 år. Derfor var det også producenten i Stilling ved Skanderborg, der fik opgaven, da MUK efterspurgte nye porte til sluseområdet mellem lasteramper og fryserum.

Rulleportene kan monteres indvendigt i fryserummet og åbner og lukker som en guillotine. Og selv om den nederste, isolerende del af portdugen er 80mm eller 160 mm tyk, har konstruktionen kun en dybde på ca. 330-410 mm totalt.

- Det efterlader dét, ethvert logistikcenter altid har brug for, nemlig mere palle plads op imod og over portåbningerne. Vores kunder kan nemlig montere pallereoler tæt på hver side af portåbningen, og nogle indretter oven i købet pallereoler over portåbningen, for at udnytte pladsen bedst muligt, fortæller salgs- og marketingschef i Dan-doors, Per A. Pedersen.

Energibesparelse med dobbelt hastighed

Den isolerede del af hurtigporten er fremstillet af polyethylenplader, som er skåret i lameller og støbt ind i lukkede celler i panserarmeret pvc-dug.

Det giver ikke blot den højisolerende og dermed energibesparende effekt, men betyder også, at porten er meget robust og ikke går i stykker, selv ved direkte påkørsler fra hurtigkørende truck.

Dan-doors oplever da også en stor interesse for portene både i Danmark og i udlandet, hvor halvdelen af produktionen bliver solgt.

- Der har været en del forespørgsler og leverancer til Tyskland, hvor Dan-doors lige netop nu er i gang med installation af 10 nye 80 mm rulleporte. I dette projekt erstatter rulleportene de gammelkendte løsninger med en uisoleret rulleport på den ene side og isoleret skydeport på den anden, og samtidigt med at de nye porte vil spare en masse energi, kører de også med ca. dobbelt hastighed i forhold til de gamle skydeporte, siger Per A. Pedersen, som spår de nye porttyper en lys fremtid:

- De sørger for maksimal isolering både i dag- og nattetimerne og er både billige og nemme at vedligeholde, så vi mener, de er en driftsøkonomisk god løsning for de fleste køle- og fryselagre, siger han.

 

 

Læs mere om porte

10/4 2018