Hold rotterne ude med ny tætningsliste til døren

Hold rotterne ude med ny tætningsliste til døren

Rottebesøg har store konsekvenser for de virksomheder, det går ud over. Virksomhederne må ofte holde lukket, mens rottefangsten står på, og den efterfølgende oprydning. En ny dørtætningsliste RaXit skal sørge for, at rotterne ikke kan gnave sig vej via døråbningen

 

Teknologisk Institut har testet RaXit listen for dens modstandsdygtighed over for rotteangreb. To rotter fik en uge til at forsøge at bryde gennem listen for at komme ind til lokkemaden på den anden side af listen. Rotterne forsøgte både at gnave sig gennem den vandrette og den lodrette liste - uden at kunne bryde igennem.

Problemet med de almindelige børstelister, der sidder på et utal af døre i danske virksomheder, er at rotterne kan gnave sig igennem. 

-Det er en smart løsning, som tager fat på et væsentligt problem. RaXit listen er en fleksibel løsning, som kan tilpasses den enkelte kundes særlige ønsker og behov. Den kan for eksempel monteres med trælister, hvis det skal matche en trædør eller med lister i rustfrit stål, som effektivt beskytter listen og døren mod spark og påkørsler. Monteringslisten kan vælges, så monteringen lever op til lovkrav omkring materialevalg afhængig af virksomhedstype, siger Søren Rahbek, salgschef hos virksomheden Door System, der har udviklet og patenteret RaXit dørtætningslisten.

Tætningslisten består af en gummi- og plastikblanding med 10 rustfri ståltråde, der har en diameter på 1 mm. Listen kan bruges til både vandrette og det lodrette dørgab og kan også eftermonteres på eksisterende døre.

-RaXit listen er et godt match til vores dørløsninger i forhold til kvalitet og lave vedligeholdelsesomkostninger, og vi ser store muligheder i produktet inden for detailhandlen, fødevareindustrien og den farmaceutiske industri, som er de brancher, vi primært arbejder med, slutter Søren Rahbek, Door System A/S.

-mo

Læs mere om porte

5/7 2017