Niels Burchart holder porten tæt til gulvet

Niels Burchart holder porten tæt til gulvet

Ny tætningsløsning mellem gulvniveau og undersiden af portbladet, gør den horisontalt sidemonterede hurtigporte, Novosprint fra Niels Burcharth ekstra attraktiv i miljøer med høje krav til at holde snavs, støv og insekter ude

Af Hans Windeløv

Den sidste hurdle for hurtigporten Novosprint er overkommet. Eller man skulle måske snarere sige, at det sidste hul er lukket. For det er faktisk det, der er tale om. Portproducenten Butzbach, der producerer hurtigporten, Novosprint, med de to portblade, der ruller horisontalt ud fra portkarmene, og møder hinanden på midten af porthullet, har udviklet en løsning hvor portbladene slutter helt tæt til gulvniveauet.

Dermed åbner Butzbach samtidig op for, at portene bliver brugbare i miljøer, hvor der er krav om at støv, skidt, snavs og skadedyr ikke kan komme ind.

Tætning er en tilkøbsløsning
- Med den nye løsning bliver det muligt for virksomheder i fødevare- og medicinalindustrien at benytte Novosprintporten. Ligesom andre virksomheder, der opererer med små tolerancer i forhold til at holde miljøerne rene, også kan nyde godt af de mange fordele, hurtigporten giver.

Det siger Jan Cortzen, salgschef, hos den danske portleverandør, Niels Burcharth, der importerer og forhandler Novosprintporten.

Som han forklarer, er tætningsløsningen en ekstra tilkøbsydelse for de kunder, som stiller krav om en helt tæt port. Det mekaniske princip i den nye patenterede løsning sørger for, at portbladene bliver sænket helt ned til gulvniveau, efter porten er lukket.

- Det lukker helt af for både træk og støv og dermed for, at forurening og små insekter krydser porten og kommer ind i kritiske miljøer. De bliver simpelthen holdt ude, samtidig med at portens kernefunktion, nemlig hurtigheden, bliver bibeholdt, siger Jan Cortzen.

Stor interesse for porten
Han kommer ind på, at Niels Burcharth generelt har oplevet en kæmpe interesse for Novosprintporten. Det er den hurtige åbne- og lukkefunktion, som sammen med den horisontale åbning giver genlyd i både industrien, hos grossister og i logistikcentre.

- I dag er der høje krav om hurtig og høj leveringssikkerhed. Vores Novosprintport sørger for at logistikprocesserne kører i højeste gear. Takket være den horisontale åbne- og lukkemekanisme kan truck passere med det samme. Ofte sker det jo at truck kører hurtigt gennem porten. Er der monteret hurtigporte, som åbner vertikalt, er det ikke sikkert, at porten når at rulle helt op, inden trucken kører igennem. Her trucken fart på risikerer det at gå galt. Og så har man problemer med en defekt port, og risikerer samtidig at varerne, man transporterer, bliver beskadiget.

Det er ikke tilfældet med Novosprintporten. Her er der fuldt udsyn til toppen af porthullet. Og da porten samtidig åbner ekstremt hurtig med op til fem meter i sekundet, er der faktisk fri passage med det samme, siger Jan Cortzen.

Sensor skaber sikkerhed
Porten fungerer med en sensor, der sørger for, at den åbner, når trucken nærmer sig. Og også her er der fordele at hente. Selv om trucken kører hurtigt, og kommer tæt på, når porten at åbne. Det betyder, at porten kun er åben i ganske kort tid, og det er ganske væsentligt, fordi man minimerer energitab i forbindelse med opvarmede og nedkølede lagerhaller, når porten er lukket så længe som muligt.

- Der er fuld styring af porten via timerrelæet. Man kan faktisk sørge for, at man får en individuel indstilling, så porten åbner, når trucken er i en given, og endog ganske kort, afstand fra den. Dermed får man et flow, der passer til trafikken på det enkelte lager eller distributionscenter, forklarer Jan Cortzen.

Novoprint bliver også leveret i en isoleret udgave, hvor luft imellem to lag portdug sørger for, at man har så lille energitab som muligt.

- Mange lagre med varer på frys og køl kombinerer de højisolerede stålporte, som sørger for maksimal isolering uden for åbningstiden. Under driften sørger både Novosprints isolering og portens hastighed for, at der er lukket godt af for energitabet, opsummerer Jan Cortzen.

Lang levetid
Selv om porten er lynhurtig, er der en række sikkerhedsfunktioner tilknyttet. Porten stopper ved berøring med genstande, i forbindelse med at den lukker. Og man har endvidere mulighed for at vælge en sikkerhedssensor som ekstraudstyr. Den består af et lysgitter i rammen af porten, der hvor den lukker sammen.

- Det er en ekstra sikkerhedsforanstaltning, som mange vælger, for at hæve sikkerheden den sidste tand. Har man funktionen, stopper porten helt, når lysgittersensoren bliver aktiveret. Og så undgår man sammenstød, siger Jan Cortzen.

Skræddersyede løsninger
Niels Burcharth laver også skræddersyede løsninger med Novosprintporten. Man kan levere porten i størrelser helt op til ni meter i bredden og seks meter i højden. Samtidig kan man også levere en monoport, hvor det altså kun er det ene portblad, som bliver monteret.

- Mange lagre og andre virksomheder har ofte behov for smallere porte. Her dækker monoporten ofte behovet. Derudover er vi i stand til at lave løsninger, hvor eksempelvis conveyorbaner skal kunne passere igennem porthuller. Her kan vi lave en falsudskæring i portdugen, så det hele passer. Så, der er faktisk rigtigt mange muligheder for at få lavet lige præcis de løsninger, man ønsker, forklarer Jan Cortzen.

- Vi laver mange forskellige løsninger, og med den nye tætning er der masser af fordele og pointer med portene. Derfor oplever vi også stigende interesse for portene, siger Jan Cortzen.

Læs mere om porte

19/10 2017