Nye porte sparer virksomheden for tusindvis af kroner

Nye porte sparer virksomheden for tusindvis af kroner

Der er store gevinster at hente, hvis danske virksomheder bliver bedre til at energirenovere. Det viser det nyeste energiindeks fra tænketanken Mandag Morgen

Ifølge producenten Lindab, der fremstiller og rådgiver om energirigtige byggekomponenter, er industriporten et af de mest oplagte steder at sætte ind, når det kommer til at minimere varmespild.

​Om kort tid banker efteråret på døren, og virksomhederne begynder at skrue op for varmen. Der er dog mange penge at spare på varmeregningen, hvis virksomheden får set portene efter i sømmene. Sådan lyder beskeden fra producenten Lindab, der er specialiseret i energieffektive portløsninger.

- Gamle industriporte er en af de helt store syndere, når det kommer til varmetab. Derfor er det både et oplagt og enkelt sted at sætte ind med en mere energivenlig løsning. De nye porte er langt mere effektive til at holde kulden ude, og så tjener de sig tilmed hurtigt selv hjem igen, siger René Jensen, salgschef for projektsalg hos Lindab.
Stort uudnyttet potentiale
Det nyeste energiindeks fra tænketanken Mandag Morgen viser, at kun halvdelen af Danmarks 1.000 største virksomheder har igangsat renoveringer af deres bygninger.
Samtidig mener 67%, at tilbagebetalingstiden er det vigtigste, når de overvejer at energieffektivisere. Og her er en energivenlig portløsning en af de bedste investeringer, forklarer René Jensen.
- Tilbagebetalingstiden varierer naturligvis alt efter rummets størrelse og antallet af porte. Men vi har set besparelser på alt fra 2.000 kr. til 11.000 kr. om året. Så der er ingen tvivl om, at det kan betale sig at skifte til en ny og mere energivenlig port,” siger han.
Høj isoleringsevne
Lindab leverer danskproducerede porte med en isoleringsevne, også kaldet U-værdi, på helt ned til 1,2W/m2K. Det til trods for at Bygningsreglementet kun forskriver en U-værdi på 1,8W/m2.
- Når vores porte har så lave U-værdier, hænger det sammen med en såkaldt kuldebroadskillelse, som er placeret i midten af panelet. Vi adskiller kulden og varmen med en gummipakning og kan på denne måde nedbringe varmetabet, forklarer René Jensen.
Få tilskud til en ny port
Selvom porten er et af de billigste steder at energieffektivisere, er der stadig mange virksomheder, som ikke har gjort det endnu. Men det kan faktisk vise sig at være en mere overkommelig investering end man skulle tro. Det er nemlig de færreste, der husker at medregne det landsdækkende energisparetilskud.
- Vi oplever desværre, at man virksomheder ikke kender til muligheden for at få energisparetilskud til energirigtige investeringer som eksempelvis en ny port. Det er ærgerligt, for der kan være mange penge at spare, siger René Jensen.
Lindab og Dansk Energirådgivning har indgået et samarbejde, hvor de har regnet sig frem til, at man som udgangspunkt kan få 44 ører pr. sparet kWh i energitilskud.
-hawin

Fakta: U-værdi med og uden kuldebroadskillelse

LDI-port i stål, 4x4 m uden vinduer og døre
Uden
Med
1,4 W/m2K
1,2 W/m2K
LDI-portblad i uden vinduer og døre
Uden
Med
1,07 W/m2K
0,95 W/m2K

Læs mere om porte

9/10 2015