Power Porte til vindmøllefabrikSiemens Wind Power i Aalborg. (foto: Siemens).

Power Porte til vindmøllefabrik

Nye brandskydeporte hos Siemens Windpower sørger for effektiv logistik samtidig med, at de lever op til de europæiske former for brandmodstand

12 brandskydeporte på op til 5,5 ton sørger for brandsikkerhed i bygningen hos Siemens Wind Power i Aalborg Øst.

Portene er leveret af Hörmann Danmark, der som én af de første i Danmark kan levere porte i maksimum størrelser, der samtidig er forhåndsgodkendt efter de nye europæiske normer vedrørende brandmodstand (EI260). Det kan i sidste ende spare tid og penge undervejs i byggeprocessen.

Fælles europæiske normer

Siden 2012 skal brandporte godkendes efter fælles europæiske normer og brandklasser.

- At opnå en europæisk godkendelse kan være en tidskrævende proces. For at kunne levere godkendte brandskydeporte nu og her uden at forsinke byggeriet, har Hörmann allerede brandtestet efter de nye europæiske normer, fortæller salgskonsulent Gert Jensen fra Hörmann Danmark, der har udført leverancen i samarbejde med CC Contractor A/S.

Østrigske test

Brandtesten er foretaget på det østrigske testinstitut Brandschutz und Sikkerheitsforschungs Gesellschaft. Hörmanns brandskydeporte – op til 8000 x 6000 mm – lever i dag op til de europæiske normer om brandmodstand i brandklasse EI260. Tallet 60 angiver, at portens ydeevne er testet ved brandprøvning i 60 minutter.

På det østrigske testinstitut er man endda gået videre i testproceduren og har testet brandmodstandsevne ved 1.700 ºC i op til 90 minutter i stedet for 60 minutter, som typisk er den brandklasse, portene på det danske marked hører til.

En særlig portserie er testet til 30 minutter og kan anvendes, hvor kravet om holdbarhed er lavere.

Made in Europe

Brandskydeportene er produceret hos Tortec Brandschutztor GmbH i Østrig.

Fabrikken med 200 ansatte er en del af Hörmann-Gruppen med speciale i brand og røgbeskyttelse. Brandskydeportene fås til alle typer bygninger og i konstruktioner, der kan tilpasses krævende arkitektur.

Portene til Siemens er enten et- eller to-fløjede afhængig af, hvor meget plads der er i hver sin side af væggen. Den store port er to-fløjet, mens de 11 andre mindre porte er et-fløjede.

Sikker kørsel

Hörmanns skydeporte leveres med en hydraulisk bremse. Hvis bremsen ikke var til stede, ville porten falde i meget hårdt.

Bremsen sikrer en letløbende port, der lukker forsigtigt. Normalt er det en egenskab, kunden skal tilkøbe. Hos Hörmann leveres den hydrauliske bremse altid som standard.

Store og tunge porte kan trods størrelsen sagtens være elegante at se på. Porten er udformet med en alu-zink overflade, og en særlig V-not sørger for, at der ikke er synlige skruer.

Køreskinne og lodkasse er camoufleret med en inddækning i samme farve som porten. Det skaber en ensartet overflade og giver et flot indtryk.

-hawin

Portfakta:

Hörmanns leverance til Siemens omfatter 12 brandskydeporte i forskellige størrelser. Den største port måler 14 meter i bredden og otte meter i højden og vejer 5,5 ton (50 kg pr. kvadratmeter). Alle 12 porte er godkendt i henhold  til de nye europæiske normer for brandmodstand (EI260).

 

 

 

Læs mere om porte

17/10 2014