Tunge brandporte i let design

Tunge brandporte i let design

Nye brandsikre skydeporte til industri- og erhvervsbyggeri vidner om, at tunge industriporte sagtens kan monteres, så de også er pæne at se på

Brandporte kan sagtens have et tjekket design. Det er Portproducenten Hörmann seneste brandsikre skydeporte et bevis på.

BAU messen i 2015 præsenterede Hörmann en lang række muligheder inden for brandporte, der matcher krævende arkitektur.

Dermed får bygherrer og arkitekter mere at vælge imellem, når de brandsikre porte skal tegnes ind i projektplanerne.

- Det ene udelukker jo ikke det andet. Vore nye brandsikre skydeporte har både funktionaliteten og sikkerheden på plads – men de præsenterer sig også pænt med en flot overfladestruktur og skjulte afslutninger, fortæller Lars Mikkelsen, salgschef Hörmann Danmark AS.

Portens placering

Ofte er brandskydeporte placeret i industrihaller eller varehoteller, hvor trucks og værktøjsvogne dagligt passerer.

I flere tilfælde er brandskydeporten placeret ved indgangspartier eller i gennemgangsområder, hvor den fungerer som en facadeport eller en brandsikker rumdeler.

I sidstnævnte tilfælde er der nu flere muligheder for at montere en port med flotte detaljer og et pænere udseende.

 

Skjulte detaljer

Hörmanns brandsikre skydeporte kan leveres uden den U-formede indløbsprofil, hvori porten normalt parkeres. Fremover lukker porten tæt, når blot den støder mod væggen. Lukningen er godkendt efter europæiske standarder for brandhæmmende funktion i 30 minutter. (EI2 30).

Takket være et niche- og et loftspjæld kan brandskydeporten integreres diskret i rummet. Nichespjældet er placeret lodret på

porten og afskærmer portens ind- og udløbsområde. I området omkring overliggeren afskærmes køreskinnerne horisontalt med

et loftspjæld. Tilsammen får porten et ensartet og pænere udseende, der hvor mennesker færdes.

Store porte

Til særligt store åbninger findes der nu et elegant alternativ. Hörmanns brandskydeporte fås i store størrelser på op til 7,5 meter i bredden og 4,5 meter i højden.

De brandsikre porte (EI2 30) produceres allerede nu i henhold til den europæiske produktstandard EN 16 034.

De leveres med en særlig robust Pearlgrain-overflade, i glat stålplade eller rustfrit stål i et væld af RAL-farver efter eget valg.

Overfladen er desuden fuldlimet og derved undgås det såkaldte pladeslip, dvs. at pladen løsner sig fra kernen og buler ud.

Pladeslip er et kendt problem blandt ledhejseportproducenter og som noget nyt kan portens overfalde fremover holdes jævn og pæn.

-hawin

Læs mere om porte

10/4 2015