BILA har købt konkursramt nordjysk automatikfirma

BILA har købt konkursramt nordjysk automatikfirma

CF MATIC i Thisted fortsætter under nyt ejerskab, når BILA GROUP overtager det konkursramte selskab. Det er Danmarks største automationshus med hovedkontor i Nykøbing Mors, der pr. 20. maj 2022 har overtaget konkursboet og således sikrer en fortsættelse af aktiviteterne i virksomheden - endda i lokalområdet

Fremtiden har været usikker for de 20 ansatte i CF MATIC A/S i Thisted, siden virksomheden gik konkurs i starten af maj, men nu er løsningen for virksomhedens fortsættelse fundet. Men kan de 20 medarbejdere i automatikfirmaet igen møde ind på deres arbejdsplads på Vilhelmsborgvej 8 med ro i sindet.

Det nye er, at ejeren og ledelsen nu befinder sig 26 km derfra. Som ejer af CF MATIC har BILA A/S således til hensigt at fortsætte CF MATICs aktiviteter og færdiggøre de igangværende projekter, hvoraf størstedelen er til større kunder i medico- og fødevareindustrien.

 Jan Bisgaard Sørensen, CEO i BILA Group.

-Det er vigtigt for mig at understøtte udviklingen i lokalområdet her i Thy, hvor jeg selv stammer fra, og hvor ideen til BILA oprindeligt opstod. På den måde har vi allerede solide rødder i Thy. I BILA investerer vi i mennesker, og i dette tilfælde tilføjer vi nogle vigtige kompetencer til vores organisation. Vi kender mange af medarbejderne i CF MATIC, så derfor ved vi, at det er meget dedikerede og kompetente medarbejdere med værdier, der passer godt til BILA's virksomhedskultur, så vi glæder os meget til at samarbejde med vores nye kolleger i Thisted, siger Jan Bisgaard Sørensen, CEO i BILA Group.

Ambition om at være førende leverandør til medico-branchen
De enkelte virksomheder i BILA Group specialiserer sig i automatisering rettet mod forskellige produktionsformer og kundesegmenter. Med CF MATIC udbygges kompetencerne primært indenfor medico-industrien. Samtidig udvikler BILA Group best practice på alle relevante områder som projektstyring, systematik i maskin- og løsningsudvikling, softwareudvikling og meget mere. Målet er at kunne levere de bedste løsninger til kunderne, have tilstrækkelig kapacitet samt at kunne tilbyde service internationalt.

Opkøbet betyder ekstra fokus på medico-branchen, hvor BILA allerede har en del aktiviteter.

-Ambitionen er at blive den førende leverandør til medico-branchen, hvor de kompetencer CF MATIC har opbygget de seneste år kan bidrage til at øge hastigheden i den udvikling. Vi ser frem til at indgå i tætte og langvarige relationer med CF MATICs hidtidige samarbejdspartnere, og så glæder jeg mig meget til at byde teamet i Thisted velkommen i BILA-familien, siger Jan B. Sørensen.

BILA tilstede 13 steder i Danmark
CF MATICs kompetencer supplerer BILAs nuværende forretningsenheder i koncernen, der for nylig opkøbte Kilde Automation i Skive og sidste år PJM i Fårevejle.

-Opkøbene er en fortsættelse af BILA Groups strategi om at konsolidere automationsbranchen og blive en stærkere optimeringspartner for de skandinaviske produktionsvirksomheder, siger Johan Blach Petersen, bestyrelsesformand i BILA Group og uddyber:

-De store danske industrikoncerner vokser hastigt og opkøber konkurrerende koncerner i udlandet. Derfor er det vigtigt, at vi som automationspartner udvikler os til at kunne matche kravene fra disse koncerner i ind- og udland. Hvis ikke vi udvikler os, risikerer vi, at den danske fremstillingsindustri vælger store udenlandske automationsleverandører.


Med 34 år på bagen som leverandør af produktionsoptimering- og udstyr, har BILA år efter år udvidet kundekredsen til at omfatte stadigt flere af Europas store producenter af fødevarer, elektronik, vindmøller, møbler mv. Billedet er fra BILAs montageafdeling.

BILA Group A/S er en moderne, dansk vidensvirksomhed grundlagt i 1988, der fokuserer på produktionsoptimering gennem automatiseringsløsninger, typisk ved hjælp af industrirobotter.

Udover CF MATIC A/S har BILA Group de seneste år opkøbt Kilde Automation A/S, PJM A/S, Reo-Pack, serviceafdelingen hos Blaaholm samt Dan Palletiser, så automationshuset i dag er til stede i Nykøbing Mors og på følgende øvrige lokationer i Danmark: Skive, Thisted, Herning, Aalborg, Randers, Sønderborg, Svendborg, Varde, Mariager, Vemmelev og Fårevejle samt i Norge og Sverige.

Herfra leverer BILA Group automatiseringsløsninger til en række industrier på det europæiske og amerikanske marked. Automationshuset har en samlet årsomsætning i milliardklassen og beskæftiger mere end 600 medarbejdere fordelt på rådgivning, konstruktion, udvikling, implementering og efterfølgende servicering af robotanlæg.

Opdelt i forretningsområderne Automation, End of Line og Service omfatter løsningerne fra BILA Group en bred palette af højteknologiske, industrielle robotanlæg, palleteringsmaskiner, selvkørende trucks mv., som hjælper til at optimere produktion og intern logistik hos en lang række producerende virksomheder.

-lipe

Læs mere om robotter & automatisering

23/5 2022