BILA leverer nyt kæmpe robotanlæg til laksefabrik

BILA leverer nyt kæmpe robotanlæg til laksefabrik

Danmarks største automationshus har netop landet en kæmpeordre hos norske SalMars. BILA skal automatisere sortering, pakning og palletering af mere end 150.000 tons laks om året

Danmark er lukket for corona, men åben for business. Og i Lenvik Kommune i Norge har en af verdens største lakseproducenter, SalMars bygget fabrikken InnovaNor, som skal sætte nye standarder for innovative og effektive løsninger i lakseindustrien.
Danske BILA bidrager med et innovativt sorterings- og pakkeanlæg, der skal håndtere tusindvis tons af laks.

SalMars nye fabrik forventes at blive en af verdens mest effektive laksefabrikker, hvor kombinationen af maksimal automation og innovation er ingredienserne til succes. BILA er samarbejdspartner i projektet og skal levere en innovativ fuldautomatiseret palleteringsløsning, der omfatter håndteringen og pakningen af laksekasser. Den banebrydende løsning blev første gang implementeret af BILA hos en kunde i 2019, også i laksebranchen, og det er nu igen bevist, at konceptet giver kunderne store muligheder. Fabrikken forventes at stå klar til drift i midten af 2021.

 Jesper Højmark Pedersen

- Vi er stolte af, at SalMar valgte os som samarbejdspartner til den nye, ambitiøse InnovaNor fabrik. SalMar er frontløber i branchen, når det omhandler produktivitet og effektivitet - de løfter det hele op på et nyt niveau, og sætter standarden for fremtiden i laksebranchen, siger Jesper Højmark Pedersen, Market Unit Manager

SalMar foretrak BILA
Mange leverandører viste interesse for at levere palleteringsløsningen til InnovaNor. I samspilsfasen op mod udvælgelsen af leverandører udviste BILA et stærkt engagement både med hensyn til driftserfaring og konkrete forbedringstiltag til vores anlæg på Frøya, InnovaMar. Samtidig bidrog BILA meget konstruktivt til at få udarbejdet en robust, fleksibel og ikke mindst dynamisk løsning, der til enhver tid kan imødekomme SalMars krav til palleteringsanlægget, konstaterer Ole Meland, Teknisk Chef, SalMar AS.

 Sidste år leverede BILA den banebrydende løsning til laksevirksomheden Hav Line i Hirtshals

BILA har automatiseret i 32 år
BILA A/S blev grundlagt i 1988 og hjælper industrien med produktionsoptimering gennem automatiseringsløsninger, typisk ved hjælp af logistikløsninger, industrirobotter og cobots. Løsningerne dækker over alt fra simpel automatisering til optimering af hele produktionslinjer.

Alle kompetencer er samlet hos BILA A/S og omfatter rådgivning, konstruktion, udvikling, implementering og efterfølgende servicering af robotanlæg. Virksomheden har eget værksted, hvor de udvikler og konstruerer specialværktøj til robotanlæggene.

BILA er en højteknologisk virksomhed, der beskæftiger mere end 350 engagerede medarbejdere fordelt på flere forskellige adresser i Danmark samt lokale kontorer i Sverige, Norge, Tyskland, USA og England. BILA har gennem årene leveret mere end 2000 automationsløsninger til industrien i Europa og USA.

-lipe

 

Læs mere om robotter & automatisering

19/3 2020