Clip, stop and go

Clip, stop and go

Drylin W clip-on slæden med ny låsemekanisme fra igus sikrer hurtig montering direkte på skinnen og er til at tage med sig. Den er ifølge producenten den eneste af sin slags i verden, og praktisk at transportere f.eks. styrepaneler, kamerasystemer, måle- og testenheder og værktøj på

Del artiklen på

Med den nye igus clip-on slæde kan man nemt fjerne den lineære slæde fra skinnen, placere den på en anden føring og fastgøre den på et passende sted.

Slæden med den nye låsemekanisme, der blev præsenteret som et forsøg i slutningen af 2021, er nu på vej i serieproduktion.

-Ideen til at udvikle slæden kom fra vores kunder, som gav os feedback på kabinens interiør. De ønskede at kunne flytte betjeningspanelerne ergonomisk og om nødvendigt fjerne dem og tage dem med sig, siger Michael Hornung, international produktchef for drylin lineær teknologi hos igus GmbH.

Derfor blev clip-on slæden med dens enkle monterings- og afmonteringsfunktion udviklet til drylin W lineærføringen. Det samlede udstyr kan, med en enkelt bevægelse, fjernes fra føringsskinnen, uanset hvor det befinder sig, tages til en anden kabine og aflåses sikkert.

Den første prototype blev hurtigt meget populær, og konstruktiv feedback førte til en forbedring af den.

-Kunderne ønskede at kunne låse slæden, så vi har nu integreret spændet i clip-on slæden i serien, siger Michael Hornung.

Tre funktioner i en enkelt slæde
Slædeserien kombinerer nu i alt tre funktioner. Det er den eneste lineære slæde i verden, der nemt kan klipses på en lineær skinne.

Brugeren kan montere skinnen fra væg til væg og behøver ikke at planlægge yderligere plads til slæden. Desuden er det en klassisk drylin W lineær slæde med nem justering. Takket være foringer af tribologisk optimeret højtydende plast glider slæden jævnt og roligt på skinnen uden smøring. Snavs og støv kan ikke sætte sig fast, og fugt og vand udgør heller ikke noget problem for slæden. Det nye spændegreb fastholder slæden i position og beskytter den mod vibrationer og utilsigtet justering. Grebet kan varieres efter kundens behov.

Ud over kunderne i interiør markedet er mange andre interesserede blevet opmærksomme på den nye lineære slæde - fra værktøjsmaskinsektoren til variabel brug af test- og målesystemer og maskine-til-maskine-værktøjer og bygge- og kamerateknik.

-lipe

Læs mere om robotter & automatisering

13/3 2023

Automationsløsninger

Industrirobotter

Kollaborative robotter

Mobilrobotter

Tilføj dit firma her.
Send en mail.