Danmarks største AutoStore-robotlager er rykket ind i Middelfart

Danmarks største AutoStore-robotlager er rykket ind i Middelfart

I disse uger tager T. Hansen et kæmpe AutoStore-anlæg i brug på lageret i Middelfart. Det er leveret af Element Logic og er med 100 lagerrobotter og 160.000 kasser det største, leverandøren har leveret i Danmark

Lageret effektiviserer kædens logistik i en sådan grad, at T. Hansens kunder fremover vil kunne lægge en ordre frem til klokken 20 og stadig få leveret varerne næste dag.

Samtidig skal lageret gøre T. Hansen i stand til at kapre yderligere markedsandele på sine eksportmarkeder, blandt andet i Norge, hvor T. Hansen allerede råder over 40 fysiske butikker, og i Sverige, som er et marked, koncernen er på vej ind på.

- T. Hansen Gruppens rejse fra lille iværksættervirksomhed til international koncern med ambitioner om yderligere ekspansion er en spændende dansk erhvervshistorie, og fra Element Logics side er vi begejstrede over at kunne hjælpe T. Hansen Gruppen på den rejse, siger Nikolaj Bjørn Eriksen, administrerende direktør i Element Logic Danmark.

Skubber grænserne for hurtig levering
De 100 lagerrobotter er af en særlig type - kaldet Black Line - der blandt andet udmærker sig ved at kunne skifte batterier selv under drift. Dermed kan robotterne i praksis arbejde stort set døgnet rundt.

T. Hansen omsatte i 2021 for godt 1,6 milliarder kroner. AutoStore-løsningen skal blandt andet gøre robotlageret i stand til at plukke, pakke og forsende varer så hurtigt, at forbrugeren kan bestille et produkt inden klokken 20 om aftenen og stadig få varen leveret næste dag.

- Med robotlageret lægger T. Hansen fundamentet til yderligere vækst, idet de fremtidssikrer deres logistik ved at have en lagerløsning, som de løbende kan udvide og opskalere efter behov. Det er netop dét, der gør AutoStore til så unik en lagerteknologi, siger Nikolaj Bjørn Eriksen.

-hawin

Læs mere om robotter & automatisering

14/9 2022