Digitalisering kridtede banen skarpt op

Digitalisering kridtede banen skarpt op

Flid og hårdt arbejde er ikke nødvendigvis den eneste vej til succes. Digitalisering kan også bane vejen til målet uden nødvendigvis at indebære hårdt arbejde, lange arbejdsdage og ansættelse af flere medarbejdere. Det har virksomheden Eurostar, der står for afstribningen af en stor del af Danmarks vejnet erfaret

Del artiklen på

Eurostar befandt sig midt i en vækstrejse, da ledelsen besluttede, at det var nødvendigt at bringe anderledes metoder i spil end de sædvanlige, der som regel inkluderede en forøgelse af antallet af medarbejdere, hver gang man takkede ’ja’ til nye store ordre.

I samarbejde med digitaliseringsvirksomheden C2IT analyserede man derfor virksomhedens processer og arbejdsrutiner og identificerede de steder i organisationen, hvor digitalisering og automatisering ville give størst effekt.

Pc’ere udskiftet med tablets og Power App
Et af de tiltag Eurostar har gennemført er at udvikle en skræddersyet Power App til blandt andet opsamling af data fra alle medarbejdere ’i marken’. Udover en mere effektiv dataopsamlingsproces, har alle medarbejdere fået udskiftet deres pc’ere med tablets.

- Det lyder måske snarere som en ekstra udgift, hvilket det naturligvis i første omgang også var. Men vores erfaring fra andre kunder fortæller os, at der virkelig er meget at vinde for en virksomhed som Eurostar med mange medarbejdere i marken. For det første er tablets langt lettere at håndtere for medarbejdere, der ikke altid har et skrivebord til rådighed.

- For det andet betyder skiftet til tablets en kæmpe besparelse, fordi de er langt mere driftssikre og har en længere holdbarhed end pc-ere. Men vigtigst af alt så har Power App’en gjort det meget lettere at registrere oplysninger på tablet’en. Tidligere blev registreringer foretaget på papir, siden i Excel og nu altså i en Power App på tablets.

- Det er noget af en rejse og betyder, at Eurostar nu har adgang til data i real-time, fortæller Jesper Martin Gram-Jensen, som er løsningsarkitekt i C2IT.

Desuden har man indført brug af sensorer og videoovervågning, der giver langt bedre alarmering ved nær-ulykker, så disse kan afværges fremover. Og sidst men ikke mindst betyder digitaliseringen af Eurostars processer, at man er blevet langt bedre til at dokumentere sine aktiviteter, hvilket igen gør det umådeligt meget lettere at træffe beslutninger på et sikkert grundlag.

Fordobling af omsætningen med det samme antal medarbejdere
Denne digitaliseringsproces har betydet, at Eurostar har kunnet fordoble sin omsætning uden at ansætte flere administrative medarbejdere.

Desuden har man fået et langt bedre datagrundlag at arbejde med, når man skal danne sig overblik med hensyn til fremtidig planlægning, men også når der skal rapporteres til fondsbestyrelsen, hvilket der er kommet større fokus på efter Eurostar er blevet en del af SAFEROAD gruppen.

Desuden har digitaliseringsrejsen generelt givet mere ro i organisationen, samt motiveret medarbejderne til at finde nye muligheder og løsninger, der kan skabes via digitalisering.

Blod på tanden efter mere digitalisering
- Vi har opnået store fordele via de nye digitale tiltag, vi har indført. Og vi har ikke oplevet det som hverken et stort skridt eller en langvarig proces at ændre vores produktion og adfærd, så man kan roligt sige, at vi har fået blod på tanden efter at gøre mere.  Og der viser sig hele tiden nye behov, idéer og ønsker, som vi gerne vil arbejde videre med, siger Jesper Wraae-Bess, administrerende direktør for Eurostar.

-hawin

 

Om Eurostar:

Eurostar er en af Danmarks førende virksomheder inden for kørebaneafmærkning, vejmarkering og markering af parkeringspladser. Virksomheden er etableret i 2004 og er i dag en af de største leverandører til såvel det offentlige vejnet som til det private marked i deres niche. Eurostar Danmark er en del af SAFEROAD-gruppen. 

Om C2IT Group

C2IT Group arbejder med digitalisering af danske virksomheder og organisationer og består af fem ben:

  • C2IT, det leverer ydelser med udgangspunkt i standard software primært fra Microsoft, som f.eks. Dynamics NAV/Business Central, Power BI, Office 365 og Teams.
  • IT Kartellet, der udvikler unikke softwareløsninger som f.eks. læringsportaler, webapplikationer og integrationsopgaver.
  • People-IT, der arbejder i markedet for freelanceydelser til Danmarks største virksomheder og organisationer.
  • C2IT Greenhouse er en venturefond og accelerator, der udvikler tech-startups til videresalg.
  • C2IT Digital rådgiver SMV’er i deres digitale rejse.  

Læs mere om robotter & automatisering

16/12 2022

Automationsløsninger

Industrirobotter

Kollaborative robotter

Mobilrobotter

Tilføj dit firma her.
Send en mail.