Omkring 60 robotter skal plukke varer blandt 35.000 bakker på en 1300 kvadratmeter stor lagerplads og dermed øge effektiviteten med 25 procent. Desuden frigør robotten en lagervolumen på 8000 kubikmeter, hvilket giver Dustin 15 procent større lagerkapacitet.

- Med det automatiserede lager skal vi fortsat levere kundetilfredshed på det højeste niveau. Vi vil blandt andet kunne håndtere ordrer senere på dagen og dermed forkorte leveringstiderne for de nordiske kunder. Et effektivt og automatiseret logistikkoncept er desuden en vigtig succesfaktor for at beholde og styrke vores førende position på markedet og fortsætte med at skabe vækst, siger Jenny Ring, EVP Supply Chain ved Dustin.

Systemet, som Dustin har valgt at bruge, hedder AutoStore. Løsningen er leveret af virksomheden Element Logic.

- AutoStore passer rigtig godt til e-handlen, og lige denne model er som lavet til Dustin. Vi har et meget stort sortiment med cirka 255.000 produkter, hvor størstedelen af produkterne er relativt små, siger Jenny Ring.

- Vi er utroligt stolte over at levere denne løsning, som vil gøre Dustin til en endnu større spiller på markedet, og vi ser frem til et langsigtet samarbejde, afslutter Thomas Karlsson, CEO ved Element Logic i Sverige.

-hawin