Element Logic barsler med ny lagerrobotteknologi   CTO i Element Logic, Steinar Overbeck Cook (th), og softwareingeniør Andreas Lord fra Element Logics R & D-afdeling.

Element Logic barsler med ny lagerrobotteknologi

Element Logics AutoStore-eksperter er ved at udvikle robotteknologi, som takket være maskinlæring har potentiale til at forandre intralogistik i de kommende år. Løsningen lanceres i september 2019

Fra et laboratorium i kælderen under Element Logics hovedkvarter i Kløfta, Norge, arbejder en gruppe softwareingeniører på at udvikle ny teknologi, der kan tage intralogistik til det næste niveau.

AutoStore-systemintegratoren Element Logic har indledt et samarbejde med den amerikanske robotvirksomhed RightHandRobotics (RHR) i bestræbelserne på at lancere et kommercielt testprojekt, der kombinerer RHR's RightPick robothåndteringsssystem med Element Logics unikke og fleksible lagerstyringssoftware til robotlagerløsningen AutoStore.

- Det her er fremtiden inden for intralogistik. Vores nye RHR-projekt kan bidrage til yderligere at styrke Element Logics AutoStore-løsninger. Vi er stadig i testfasen, men vi er positive i forhold de fremskridt, vores ekspertgruppe allerede har gjort, udtaler Steinar Overbeck Cook, Chief Technology Officer (CTO) i Element Logic.

Maskinlæring til intralogistik

RightHand Robotics's RightPick robothåndteringsløsning er blevet udviklet af en gruppe forskere fra Harvard og MIT-universitetet i USA. Udover en avanceret griber udviklet af RHR selv er robotten udstyret med et kamera, der fungerer som robottens øjne.

Den virkelige magi sker imidlertid i robottens "hjerne", der kører på en kraftfuld GPU (Graphic Processing Unit). GPU'en er designet til at kunne håndtere enorme mængder data på meget kort tid, og som benytter maskinlæring til at udføre forskellige opgaver. Emne for emne lærer robotten således at gribe pakker i forskellige størrelser og former bedst muligt.

- På et splitsekund kan RightPick studere et emne, robotten aldrig tidligere har set og beregne den hurtigste måde at samle emnet op på. Robotten lærer og forbedrer sig konstant. Det er det, der gør den unik, siger Steinar Overbeck Cook.

Brugen af RightPicks' robothåndteringsløsning til at forbedre AutoStore er således et af de foreløbig bedste eksempler på, at avanceret maskinlæring er på vej ind i intralogistikindustrien.

Lanceres til september

I sidste ende er ambitionen, at RightPick-robotten kan integereres i AutoStore som en decideret plukstation for yderligere at øge automationsgraden og konkurrenceevnen hos eksempelvis e-handelsvirksomheder og distributionscentre.

RightPick lanceres efter planen som et kommercielt produkt ultimo september 2019.

-hawin

 

 

 

Om Element Logic

* Etableret i 1985

* En af Nordens førende systemintegratorer inden for lager- og logistikoptimering, primært inden for WMS (Warehouse Management System) og AutoStore®

* Hovedkvarter i Kløfta, Norge, med datterselskaber i en lang række europæiske lande, herunder Danmark, Sverige, Tyskland og UK.

 

 

 

Læs mere om robotter & automatisering

12/6 2019