Fem robotvirksomheder bag webinar om fleksible automationsløsninger

Fem robotvirksomheder bag webinar om fleksible automationsløsninger

Onsdag den 24. marts kan alle interesserede produktionsvirksomheder får gratis indblik i de nyeste teknologier inden for brugervenlig, modulær robotteknologi. Det sker når webinaret Scape Open Day går i luften i et samarbejde mellem Scape Technologies, Mobile Industrial Robots, UniversalRobots, Nord Modules og Technicon

Det engelsksprogede webinar er den første af sin slags herhjemme. Uanset om man har brug for at vide mere om selvkørende robotter, savner øget løftekraft til sin cobot eller f.eks. ønsker at vide mere om bin-picking, så er der konkret inspiration at tage med fra arrangementet.

Webinaret, der varer halvanden time transmitteres om eftermiddagen fra Scape Technologies’ showroom, Odense og arrangementet retter sig mod alle produktionsvirksomheder i ind- og udland.

CEO Søren Bøving-Andersen, Scape Technologies glæder sig over, at der allerede nu er mange virksomheder, som har tilmeldt sig dagen. Ifølge Søren Bøving-Andersen understreger det virksomheders interesse for at styrke konkurrencekraften via fleksibel automation.

- Med fleksibel automation får man omstillingsparathed og stabilitet, der frigiver tid til at medarbejdere kan fokusere mere på værdiskabende opgaver. Det er en central driver i markedet. En anden driver er, at de lange forsyningskæder er under pres. Udvikling, fremstilling og salg er ikke længere adskilt af kæder, der går den halve klode rundt. I stedet er der en klar tendens til nærproduktion og hurtig implementering: produktion, udvikling og salg knyttes tættere og tættere sammen. Det stiller anderledes produktionskrav til såvel OEMere som underleverandører om et mere lønsomt og agilt produktionsapparat, der kan følge med skiftende markedstendenser.

COVID-19 udfordrer globale forsyningskæder
En ny rapport fra IFR -International Federation of Robotics - understreger at COVID-19 har svækket de globale forsyningskæder.
Rapporten Top 5 Robot Trends 2021 påpeger at fleksibel automation skaber en større grad af produktions—og forsyningssikkerhed og muliggør større hjemtagning af produktionen: øget automatisering sikrer øget fleksibilitet.


Dette kan især højomkostningslande, hvor industriel fremstilling ofte er karakteriseret ved high mix low volumen drage fordel af lyder en af rapportens konklusioner. For med modulær teknologi er det blevet lettere, hurtigere og enklere at omstille sin produktion end nogen sinde før.

Bin-picking vinder frem i alle brancher
Mange små og mellemstore virksomheder er højtspecialiserede og opererer i nicher. Udvider eller ændrer man sit produktsortiment forudsætter det, at man er gearet til det i alle led af produktionsprocessen. Det forudsætter især, at man kan sortere sine forskellige emner, så de stabilt, præcist og uden forsinkelser indgår i de videre bearbejdnings- og montageprocesser, hvor den centrale værdiskabelse sker.

Scape Technologies har i mere end 15 år været førende inden for bin-picking-løsninger, og Søren Bøving-Andersen oplever at bin-picking vinder frem i alle brancher.

-SCAPE-Løsningen kan håndtere alle typer af emner , som f.eks. er metal, plast eller træ. Kombinationen af vores software, en UR cobot eller anden 6-akset robot og det rette griberværktøj skaber en stabil og effektiv håndtering af ethvert emne. Ligegyldigt om emnerne ligger strukturereret, semistruktureret eller fuldkommen tilfældigt i kasser eller på paller, - så sikrer vi kontinuertlig og stabil håndtering af delemner til eksempelvis montering eller videre-forarbejdning i produktionslinier.

Som med det øvrige udstyr man kan opleve d. 24. marts, er også Scape Technologies løsningen modulær. Det gør, at man ikke behøver investere i den store model fra start. Man får en skalerbar løsning, og dermed kan virksomheden vækste i takt med, at de trinvise produktivitetsinvesteringer giver afkast.
De virksomheder, der ønsker indblik i, hvordan man kan stå stærkere i konkurrencen ved at anvende modulbaseret fleksibel teknologi, der hurtigt er tjent hjem, kan tilmelde sig arrangementet via en af de fem samarbejdspartneres hjemmeside.

De fem virksomheder bag arrangementet er:

Scape Technologies
Udvikler løsninger til cobots og industrirobotter.
Teknologien anvendes bl.a. til plukning af emner i kasser – heraf begrebet bin-picking, montering af halvfabrikata, kvalitetskontrol og emballering, - hvor fordele i form af øget stabilitet, pålidelig og effektivitet er med til at sikre høj lønsomhed og styrket konkurrencekraft.

Universal-Robots
Universal-Robots er globalt førende indenfor udvikling og fremstilling af fleksible og sikre cobots. De velkendte UR cobots findes i fire varianter og rummer en uanet modularitet.

Mobile Industrial Robots (MiR)
MiR producerer autonome mobile robotter, som anvendes i alle typer industrier til at automatisere og optimere den interne transport.

Nord Modules
Producerer fleksible applikationer, der optimerer funktionerne i autonome mobile robotter, og forbinder robotter med fabrikker, hvor de reducerer gentagne arbejdsprocesser og frigør medarbejdere

Technicon
Landsdækkende Automationshus, der forhandler mere end 400 globalt ledende robotprodukter. Samarbejder derude med virksomheder og organisationer i løsning af komplekse og hidtil uløselige produktionsteknologiske udfordringer.

Læs mere om webinaret her

-lipe

 

Læs mere om robotter & automatisering

10/3 2021