Geek+ ruller gulvrobotterne ud på de nordiske lagre

Geek+ ruller gulvrobotterne ud på de nordiske lagre

Den internationale producent af mobile gulvrobotter, Geek+, indleder en satsning i Norden og har valgt danske SystemTeknik som samarbejdspartner. Med kort tilbagebetalingstid og indkøringsfase for lagerautomationsløsningerne forventer SystemTeknik, at det nye forretningsben når en omsætning på en kvart milliard kroner i løbet af blot tre år

Danmark bliver det nordiske brohoved for Geek+, der nu vil ind og have en andel af det hastigt voksende marked for lager- og plukkeautomationsløsninger.

Geek+ er global aktør inden for Autonomous Mobile Robots og har valgt den danske el-ingeniørvirksomhed SystemTeknik i Nørresundby som sin nordiske spydspids for den massive markedssatsning.

SystemTeknik etablerer en ny forretningsenhed, ST Logistics, til at varetage opgaven. ST Logistics skal stå for salg og implementering af AMR-robotterne fra Geek+ i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island.

Til at eksekvere den ambitiøse plan har ST Logistics håndplukket to kapaciteter fra den internationale logistikbranche, Morten Kirch og Ole Madsen. Kirch er tidligere salgsdirektør i SSI Schäfer i Nord- og Østeuropa.

Samme sted var Ole Madsen CEO gennem 12 år inden han i starten af 2020 blev CEO for automationshuset BILA's division til logistikautomation, Bila Logistics. 

 

- Markedet for AMR-løsninger er i voldsom vækst over alt i verden, hvor virksomheder som Amazon og Alibaba investerer aggressivt i simpel og fleksibel lagerautomation. Vi ser et tilsvarende behov i Norden, hvor især væksten i e-com-virksomheder skaber et stort potentiale for lagerautomationsløsninger.

- Det, der afholder mange virksomheder fra at investere i løsningerne, er, at de ofte er dyre, komplekse og tager meget lang tid at implementere. Derfor er der et meget interessant marked for Geek+ i Norden, siger Morten Kirch, som er salgsdirektør i ST Logistics.

I følge de nye ST Logisticschefer har AMR-løsningerne fra Geek+ en indkøringsfase på blot tre uger og er typisk tilbagebetalt på et til to år. Samtidigt er de lette at skalere. Det er med til at øge forventningerne til deres fremtidige markedsposition i Norden.

- Vi forventer at omsætte for en kvart milliard om tre år. Der er rigtig meget at vinde ved at tune logistikken på et lager, og mange virksomheder er nået til at punkt, hvor der ikke er yderligere optimeringsgevinster at hente ved at ansætte flere hænder.

- Så der er et klart behov for lagerautomationsløsninger, og vi kommer med en revolutionerende løsning, der er til at forholde sig til for alle, siger Ole Madsen.

Geek+ har stærk kapital i ryggen. Amerikanske Intel og andre internationale virksomheder har investeret 300 millioner USD i udviklingen af Geek+ og deres AMR-robotter over de seneste par år.

-hawin

Læs mere om robotter & automatisering

12/9 2022

Automationsløsninger

Industrirobotter

Kollaborative robotter

Mobilrobotter

Tilføj dit firma her.
Send en mail.