glidelejer af regranuleret tribo plast fra igus

glidelejer af regranuleret tribo plast fra igus

For kunder, der er interesseret i mere miljø designs til deres applikationer i bevægelse, tilbyder igus nu et interessant alternativ: Fire nye materialer fremstillet af genbrugsplast er tilgængelige i det nye produktsortiment iglidur ECO med betegnelserne ECO H-, ECO P-, ECO A180- og ECO G

På sit hovedkontor i Köln udvikler og tester motion plastics-specialisten igus den tribologisk optimerede højtydende plast til applikationer i bevægelse: glidelejer, lineære lejer, kuglelejer, sfæriske lejer, energikæder, kabler, 3D print materialer og plastbaseret økonomisk robotteknologi.

Fordelene ved tribo polymerer er indlysende. De er lette og minimal vedligeholdelse og kræver ingen yderligere smøring i hele deres levetid. Dette er en kæmpe fordel, fordi der alene i Tyskland sælges mere end en million tons smøreolie hvert år, og størstedelen ender i miljøet. iglidur glidelejeteknologi kan reducere denne forurening og samtidig øge applikationens levetid.

Med det glidelejede produktsortiment fremstillet af ECO materialer starter igus endnu tidligere i produktets livscyklus og bruger regranulate til at producere nye glidelejer.

Fire iglidur ECO materialer, der ikke kræver smøring eller vedligeholdelse
Den nye serie består af 97 til 100% regranulerede iglidur materialer. Til dette formål kan sprue, et klassisk affaldsprodukt ved sprøjtestøbning, anvendes.

Det nye produktsortiment af glidelejer omfatter fire materialer, der demonstrerer deres fordele i en lang række applikationer: iglidur ECO H er særligt modstandsdygtig over for temperatur og medier og kan derfor anvendes i stærkt ætsende og varme miljøer. iglidur ECO P tilbyder høj mekanisk styrke med lav fugtabsorbering og er derfor ideel til udendørs brug. Det prisvenlige iglidur ECO A180 materiale er velegnet til prisfølsomme anvendelser, mens iglidur ECO G er ekstremt robust og alsidigt.

Færre mikroplast partikler pga. slidstærk plast
Som hele produktsortimentet af iglidur glidelejer er alle ECO materialer smørefrie, og deres levetid kan beregnes online. I 15.000 tribologiske tests om året viser den nye ECO serie og de øvrige 58 iglidur materialer, hvor modstandsdygtige de er over for slid. Mindre slid betyder mindre forurening med mikroplast og en betydeligt længere levetid.

Det er ikke nødvendigt at udskifte maskinen eller de enkelte komponenter så ofte. Hvis disse komponenter også er 'intelligente', så de nøjagtigt forudsiger deres levetid under reel drift, er regelmæssig vedligeholdelse og udskiftning ikke længere påkrævet. Glidelejet udskiftes kun, når det er påkrævet. Dette kan også øge levetiden for de enkelte komponenter i applikationen. Det er ikke nødvendigt at udskifte komponenter rutinemæssigt, hvis de stadig fungerer korrekt.

-lipe

 

Læs mere om robotter & automatisering

30/11 2022